Stressede mænd tænder på tykke kvinder
Antallet af mænd, der blev tiltrukket af overvægtige kvinder, når de blev udsat for stress, var "lille, men væsentligt", siger en af forskerne bag undersøgelsen. Foto: Fiona Hanson / POLFOTO
En ny britisk undersøgelse viser, at stressede mænd går mindre op i kvinders udseende.

Når en mand føler sig psykisk presset, glemmer han for en stund alt om flade maver og tynde ankler. En britisk undersøgelse har netop vist, at stressede mænd har en anden - og bredere - opfattelse af skønhed end deres afslappede artsfæller. Det skriver Politiken.

To forskere fra Newcastle University har inddelt 81 britiske mænd mellem 30 og 44 år i to grupper, for så at udsætte den ene gruppe for en psykisk belastende situation. Mændene blev præsenteret for et panel på fire personer, som skulle stille dem spørgsmål i en fiktiv jobsamtale.

Efter samtalen fik mændene fra begge grupper vist billeder af kvinder med meget forskellige kroppe - fra ultratynd til virkelig overvægtig. Mændene skulle så svare på, om de fandt kvinden på de forskellige billeder tiltrækkende.

Svarene afslørede, at de mænd, der havde været udsat for pres, var tiltrukket af langt flere kvinder - og de gav generelt højere karakterer til kvinderne i den lidt tungere ende.

Undersøgelsen udfordrer den gængse opfattelse af, at skønhedsidealer er fastlåste. Den er desuden det første bevis på, at stress kan forme mænds bedømmelse af kvindekroppen.

Det er dog ikke kun psykisk pres, men også medierne og individuel livsstil, der kan have en effekt på, hvad man(d) opfatter som tiltrækkende.

Kilde: Politiken