Stor fodboldklub skal få arbejdsløse i job
Fodboldklubben Randers FC har oprettet et jobfirma, der skal hjælpe kommunen med at få unge kontanthjælpsmodtagere i arbejde.
Foto: Polfoto
Randers FC vil trække på sponsornetværk for at skaffe pladser i virksomhedspraktik til de unge.

De skal mere end at spille fodbold på højt niveau i 1. divisionsklubben Randers FC. De skal også skabe job for egnens arbejdsløse unge.

Fra 1. november tog fodboldklubbens nye jobfirma, Randers FC Jobakademi, imod de første 35 unge mellem 18 og 30 år, der ud over arbejdsløshed også har psykiske problemer. Fra februar skal der deltage 150 unge ad gangen.

Jobfirmaet skal hjælpe kommunen med at finde praktikpladser til unge på kontanthjælp, så de kan klare sig selv. Projektet er kommet godt fra start, siger Jørgen Haunstrup fra Jobcenter Randers.

”Vi har fået gode tilbagemeldinger indtil videre. Det er lidt sejere at tegne kontrakt med Randers FC end med jobcenteret.”

Vil bruge fodboldklubbens sponsorer

Kommunen vil bruge fodboldklubben som jobfirma, fordi man dermed kan trække på klubbens store virksomhedsnetværk.

”Randers FC har et stort netværk blandt virksomheder i byen. De har et tæt samarbejde med sponsorerne og er vant til at arbejde sammen med private virksomheder,” siger Jørgen Haunstrup, afdelingsleder i Jobcenter Randers.

 

 

Fodboldklubben har omkring 350 sponsorer, der efter planen kan komme til at have de unge i virksomhedspraktik. De unge kommer fra de såkaldte matchgrupper 2 og 3 – altså mennesker, der ikke umiddelbart kan begynde på at arbejde.

”Vi ved, at det hjælper at få de unge ud på arbejdspladserne i praktik, og med Randers FC har vi fået en genvej til en masse potentielle praktikpladser,” siger Jørgen Haunstrup.

35 procent skal i job eller uddannelse

Ansvaret for at skaffe praktikpladserne ligger hos Randers FC Jobakademi, der bliver betalt af kommunen for at finde praktikpladser til de unge.

Her fortæller direktør Torben Linde, at målet er at få 35 procent af deltagerne i job eller uddannelse.

”Det er meget ambitiøst, faktisk er det dobbelt så mange, som normalt kommer i arbejde i denne gruppe,” erkender Randers FC Jobakademis direktør, Torben Linde.

”Hos os er der ingen pipfuglekurser, og man skal heller ikke bruge tiden på at lægge syvkabale på nettet. Vi går efter virksomhedsrettet aktivering i form af virksomhedspraktik, og derfor tror vi på, at vi kan nå målet,” siger Torben Linde.

Fodboldspillerne skal ikke hjælpe

Han understreger, at det ikke er fodboldfolk, der skal stå for at hjælpe de unge i arbejde. Det er personer, der har erfaring fra andre private jobfirmaer, ligesom han selv har det.

Jobakademiet er oprettet som led i et større projekt, der skal løfte 600 unge i alderen 18-30 med psykiske problemer fra kontanthjælp i arbejde. Randers FC Jobakademi har fået penge fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Fakta:

Projektets målgruppe er unge kontanthjælpsmodtagere med psykiske problemer. Projektet løber frem til februar 2013 og er støttet med fem millioner kroner af Arbejdsmarkedsstyrelsen.