Socialrådgivere: Vi bruger tid på papir, ikke børn
Papirarbejdet fylder så meget for socialrådgiverne, at de ikke har ordentlig tid til at lytte til de børn, de skal hjælpe. Morten Stricker / Scanpix arkiv
Alt for stor en del af socialrådgivernes arbejdstid går på bureaukrati og registrering. Tid, der burde blive brugt på for eksempel udsatte børn, lyder det fra Dansk Socialrådgiverforening.

Papirarbejde, registrering, dokumentation, formularer og bureaukrati fylder så meget i socialrådgivernes arbejdsdag, at de ikke kan bruge tilstrækkeligt med tid på at høre for eksempel børn, der måske skal anbringes uden for hjemmet.

Det siger Niels Christian Barkholdt, der er næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, til DR.

Kun 35 procent af de børn, der bliver anbragt uden for hjemmet, føler, at de bliver hørt i sagen, viser en ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).

Socialrådgiverne vil gerne inddrage børn og unge mere, men det er svært med de nuværende arbejdsbetingelser, hvor kravet om dokumentation fylder meget, siger Niels Christian Barkholdt.

- Vi sidder for meget foran computeren. Vi har for meget bureaukrati og for mange arbejdsgange, der desværre er meget tunge. Vi er bundet foran PC'en fremfor at være i dialog med børn og forældre. Der er en række elementer, der æder tiden, fortæller han til DR.