Socialdemokrater til kamp mod betalingsring

Betalingsringen om København er blevet genstand for interne uenigheder hos Socialdemokraterne.
S-borgmestre fra sjællandske kommuner vil ikke finde sig i, at betalingsringen om København kan skabe trafikale problemer i deres egen kommuner.
S-borgmestre fra sjællandske kommuner vil ikke finde sig i, at betalingsringen om København kan skabe trafikale problemer i deres egen kommuner. Foto: Colourbox

Fem socialdemokratiske borgmestre optrapper kampen mod betalingsringen, som regeringen vil anlægge rundt om København.

Det skriver Berlingske.

Enten skal ringen droppes eller udskydes, mener S-borgmestrene i Rødovre, Ballerup, Brøndby, Ishøj og Herlev, som alle tidligere har udtrykt modstand mod betalingsringe.

Borgmestrene, som alle kommer fra sjællandske kommuner, frygter, at ringen vil flytte trafikpropper fra København ud i yderkommunerne.

Derfor opfordrer de regeringen til i det mindste at investere i den kollektive trafik inden betalingsringen anlægges.

"Hvis regeringen med død og pine holder fast i en betalingsring, skal valgløfterne om en bedre og billigere kollektiv trafik indfries først. Ellers må vi spytte i kassen og iværksætte vores egne undersøgelser. Under alle omstændigheder kommer det ikke til at gå stille af sig i omegnskommunerne," siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S) til Berlingske.

Han er talsmand for 15 omegnsborgmestre, som i morgen holder et møde om sagen. Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) oplyser til Berlingske, at han ikke vil kommentere på borgmestrenes krav, før han kender resultatet af mødet i morgen.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.