VORES VALG Tv-kendis udsat for racisme under valgkamp
Signe Wenneberg ses her sammen med modemanden Uffe Buchard, da DR benyttede de to som eksperter i forbindelse med brylluppet imellem prins Joachim og Marie i 2008. Foto: Polfoto/Kim Agersten / POLFOTO
Den haveinteresserede journalist Signe Wenneberg, der stiller op for Socialdemokraterne, er chokeret over fremmedfjendske kommentarer.

Racistiske tilråb og øgenavn som 'yallah' er noget af det, den tidligere tv-vært Signe Venneberg har mødt, når hun under valgkampen har været på gaden for at hilse på vælgere.

"Inden denne valgkamp havde jeg aldrig nogensinde tænkt over, hvor mørkhåret jeg i grunden er. Men bare så sent som i går kom der et ældre ægtepar hen til mig på gaden og sagde, at de ikke ville stemme på mig, fordi jeg er 'indvandrer," fortæller Signe Wenneberg, der stiller op for Socialdemokraterne i Storkøbenhavn, til Newspaq.

Den mørkhårede journalist, der siden 2004 har været vært på flere have- og livsstilsprogrammer på DR og TV 2 fremhæver selv, at hun paradoksalt nok er født og opvokset i Haslev af danske folkeskoleforældre - med en rødhåret far.

"Der er noget galt med retorikken på gaden. Jeg blevet dybt overrasket over, hvor mange gange jeg har oplevet fremmedfjendske kommentarer," siger hun og forklarer:

"Fordi jeg er mørkhårede tager folk mig som indvandrer og siger, at de ikke vil stemme på mig. Jeg er også blevet kaldt 'yallah' og sådan noget. Når det her sker for mig, hvor slemt er det så ikke for mine kollegaer med anden etnisk baggrund," lyder det fra en chokerede Signe Wenneberg, som dog ikke fortryder, hun har valgt at stille op i politik.

"Jeg er gået ind i politik, fordi jeg mener, at vi som land har lukket os om sig selv og lavet et pointsystem for at holde folk ude. Det her styrker mig kun i, at det er det rigtige, jeg gør."