Slaveforhold hos rengøringsgigant

Rengøringsselskabet Forenede Service afsløret i at bruge underleverandør, der byder rumænere umenneskelige forhold.
Seks rumænere er blevet afsløret i en villa, hvor de boede under kummerlige forhold, mens de angiveligt er blevet snydt for løn.
Seks rumænere er blevet afsløret i en villa, hvor de boede under kummerlige forhold, mens de angiveligt er blevet snydt for løn. Foto: Colourbox.dk

Politiet i Helsingør fandt lørdag aften seks sultne og apatiske rumænere i en villa uden vand, varme og el.

Her boede de under uhumske forhold med afføring på gulvene, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De seks mænd arbejder til daglig med rengøring på skoler i Gribskov Kommune, og har fortalt politiet, at de var blevet snydt for løn.

Ejerne af det ubeboelige hus har ifølge Frederiksborg Amts Avis en række små rengøringsselskaber, hvoran et af dem, JD Rengøring, udfører opgaver for Forenede Service, der har større kontrakter med Gribskov, Fredensborg og Helsingør Kommuner.

Sidste efterår blev Forenede Service afsløret af Helsingør Kommunes specialgruppe for socialt bedrageri i at bruge illegal og sort rumænsk arbejdskraft ansat af en underleverandør til skolerengøringen i Helsingør.

Koncernen lovede dengang bod og bedring.

Nu siger koncerndirektør Peer C. Krogh, Forenede Service, at han ikke tror, JD Rengøring leverer ydelser til hans firma længere. Men han er ikke sikker.

"Nu er jeg i mit sommerhus, og jeg har det ikke på skrift. Men jeg er næsten sikker på, at JD Rengøring ikke længere er underleverandør hos os. Vi strammede meget hårdt op i efteråret. Særligt i Helsingør og Nordsjælland havde vi problemer med underleverandører og især med underleverandørers uautoriserede underleverandører," siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Hos fagforeningen 3F Nordøstsjælland ser faglig sekretær Rudi Andreasen et generelt problem med Forenede Service brug af underleverandører.

Nu varsler forbundet en omfattende kulegravning af selskabets brug af underleverandører.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.