Det er efterhånden over en måned siden, at danskerne modtog årsopgørelsen, men det er muligt at indberette fradrag frem til 1. maj.
Og der er god grund til at tjekke den igennem en gang mere.
Skatteplatformen TaxHelper, der hjælper folk med at finde de fradrag, de har ret til, har oplevet en stor forvirring om fradrag i år. Ud fra deres egne tal kan de se, at folk i går glip af over 11.000 kr. i skattefradrag alene for årsopgørelsen 2022. Det svarer til lige under 3.000 kr. udbetalt til sin bankkonto.
Direktør i TaxHelper Aske Buemann fortæller, at det særligt er det manuelle kørselsfradrag, som danskerne har svært ved.
- I 2020 og 2021 gav SKAT en advarselsbesked om, at folk skulle huske at sætte kørselsfradraget på årsopgørelsen. Men den advarsel er væk i år, og vi kan se, at der derfor er mange, der går glip af kørselsfradraget, fordi de tror, det kommer automatisk med fra forskudsopgørelsen, siger Aske Buemann.
Denne advarsel er nu væk.
Det gennemsnitlige kørselsfradrag via TaxHelper er ca. 17.000 kr., så det kan dreje sig om mange penge.
Misser fradrag for arbejdsrejser
Samtidigt kan TaxHelper se, at mange går glip af fradrag for arbejdsrejser på årsopgørelsen for 2022.
- Mange tror, at man skal have været i udlandet, for at kunne få fradraget, men det er ikke nødvendigt. Man skal blot have været nødt til at overnatte ude og være væk i mere end 24 timer. Det er nok til, at man potentielt kan få fradrag, med mindre arbejdsgiveren har udbetalt rejsegodtgørelse. Især nu hvor virksomheder igen sender deres medarbejdere ud og rejser, så ser vi mange misse dette fradrag, siger Aske Buemann, der fortæller, at det gennemsnitlige rejsefradrag gennem TaxHelper er ca. 5.000 kr.
Årsopgørelsen for 2022 lukker 1. maj, men det er stadig muligt at lave rettelser i den helt frem til 2026. Så helt lukket er den ikke. Derimod bliver årsopgørelsen for 2019 endeligt lukket 1. maj, hvorefter man aldrig vil kunne foretage rettelser i den.
Derfor er det også vigtigt at gå den igennem og tjekke, at man fik det hele med. Det er de færreste, der er klar over, at man kan gå tilbage til 2019 og rette i årsopgørelsen, men man skal altså skynde sig, hvis man vil nå det.