Se hvor du snart må køre 130 km/t
Sæt farten op til 130 km/t fire nye steder i landet. Lovligt.
Fra nytår må du køre 130 kilometer i timen på fire nye motorvejstrækninger. De er nøje udvalgt, siger ministeren.

Fra næste år kan du give den mere gas på fire danske motorveje.

Det gælder for den østjyske motorvej, Esbjergmotorvejen, Vestmotorvejen og den nordjyske motorvej.

De fire strækninger er ifølge transportminister Hans Christian Schmidt (V) forsvarlige til at trykke lidt ekstra på speederen.

"Jeg er rigtig glad for, at vi nu påbegynder arbejdet med at åbne yderligere strækninger med 130 km/t. Der er tale om nøje udvalgte motorvejsstrækninger, hvor der vurderes at være et trafikalt og trafiksikkerhedsmæssigt grundlag for at hæve hastigheden," siger Hans Christian Schmidt.

Når bilisterne får lov til lidt mere fart på de fire strækninger, håber ministeren, at de er bedre til at holde igen andre steder.

"Jeg håber også, at mere differentierede hastigheder på vejene vil bidrage til at skabe en større forståelse og respekt for hastighedsgrænserne hos bilisterne," fortæller han.

De fire steder med højere hastighed er en del af et treårigt forsøg med forskellige hastighedsgrænser på lande- og motorveje.

faktaboks

Det drejer sig om følgende fire strækninger:

- Midtjyske motorvej. Det drejer sig om strækningen fra Skanderborg søerne frem til motorvejskryds Århus Syd (M60, fra km 151 til 165)
- Esbjergsmotorvejen. Strækningen er tæt ved Esbjerg havn (M52, fra km 286 til 292)
- Vestmotorvejen. Her er der tale om strækningen fra den østlige tilslutning til Slagelse og frem til det sted, hvor der ikke længere er nødspor på Vestmotorvejen (M20, fra km 86 til 97)
- Nordjyske motorvej. Strækningen går fra Sønderup, hvor rute 13 fra Viborg tilsluttes motorvejen, frem til Dall i den sydlige udkant af Aalborg (M70, fra km 261,7 til 284)