Sådan får du nemmest en taxa i aften
Landets taxachauffører glæder sig til i aften. Det er nemlig storejulefrokostaften, og der er masser af penge at tjene. Foto: Colourbox
I aften er en af årets travleste for taxaselskaber, men det er langt fra umuligt at få en vogn, selvom promillen og vindhastigheden er høj.

Firmaer, vennekredse og gymnasieklasser landet over har kollektivt besluttet, at i aften er aftenen for årets julefrokoster. Dermed er det også en af årets travleste aften og nat for taxaselskabernes.

Men der er ingen grund til panik. Med tålmodighed og fornuft skal alle nok komme hjem, lover kommunikationsanvarlig i Aarhus Taxa, Morten Elgaard.

Er man til en fest i en forstad eller på landet, kan det sagtens betale sig at ringe efter en vogn, men man kan godt gøre chancen for at komme hjem større for sig selv.

"Hvis man bliver, hvor man er, og hvis man tager telefonen, når vi ringer, så skal vi nok få folk hjem," siger han til Newspaq.

Til gengæld kan det ikke betale sig at ringe flere timer i forvejen. De fleste taxaselskaber ringer, før de kommer, så er der mulighed for at gøre sig klar til at gå, påpeger Morten Elgaard.

Bliver julefrokosten holdt inde i byen, eller ender den på et diskotek, så er det smarteste at finde en af byens opsamlingspladser eller at gå ned til banegården eller stationen.

"Spørg sidemanden eller længere nede i rækken, om der er andre, der skal i samme retning. Så slå halv skade, og kom hurtigere hjem," lyder opfordringen fra Aarhus Taxa.

Og det kan man muligvis få mere end bare en taxatur ud af, spår Morten Elgaard.

"Hvis ikke man har haft succes på dansegulvet, så kunne det være fordi, skæbnen har bestemt, at den udkårne stod i taxarækken. Hvis der er nogen, der kan dokumentere et sommerbryllup, fordi de mødte hinanden i taxakøen, så vil jeg da gerne give champagnen."

Selvom man ikke lige havde tænkt sig at score i taxaen, så er der mange gode grunde til at lade cyklen stå i nat.

"Det kommer til at føles bidende koldt i nat. Vinden kombineret med tre til fem grader, vil komme til at føles som minus ti grader," siger Andreas Nyholm, meteorolog ved TV2 Vejret.

Han advarer desuden mod pletvis glatte veje, slud og tøsne, så kombineret med øl og snaps, er en cykeltur ikke nødvendigvis ansvarlig.