Sådan bliver det for Amagermanden bag tremmer
Marcel Lychau Hansen er kendt skyldig i to mord og syv voldtægtssager. Man tæller ikke højt i fangehierarkiet, når man har misbrugt unge piger, forklarer Fængselsforbundets formand. Foto: Kristian Linnemann/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
Indespærret bag høje mure og pigtråd venter der fanger, som vil gøre livet surt for den livstidsdømte Marcel Hansen, mener fængselsforbund.

De næste mange år kommer den nu livstidsdømte Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden, til at ruske tremmer.

Og selvom forholdene er bedre end vand og brød, venter der fuldstændig nye vilkår.

"Når man får livstid i Danmark, så afsoner man som udgangspunkt i et af de lukkede fængsler," fortæller Kim Østerbye, der er formand for Dansk Fængselsforbund, til Newspaq.

I fængslet er der en hård rangorden blandt fangerne, hvor den tidligere fodboldtræner fra Amager må forvente at være udsat.

"Som udgangspunkt er der ikke nogen tvivl om, at fanger der bliver dømt for sexkriminalitet, som har med børn og unge piger at gøre, bliver kigget ned på og set skævt til af alle andre indsatte. Man tæller ikke højt i fangehierarkiet," forklarer Fængselsforbund-formanden.

Han understreger dog, at hans kollegaer netop får til opgave at sikre, at det ikke betyder, at andre fanger direkte fysisk straffer Amagermanden:

"Det har vi også afdelinger til at håndtere. Det er ikke sådan, at vi bare slipper ham løs på en afdeling, hvor vi godt ved, at han vil blive efterstræbt eller andet fem minutter efter, han er kommet."

I forhold til hvor i landet, at Marcel Lychau Hansen kommer til at afsone sin straf, er der en håndfuld muligheder.

"Det er typisk Østjylland, Nyborg, Statsfængslet Vridsløse, Anstalten ved Herstedvester og statsfængslet i Ringe, der er vores lukkede fængsler," siger Kim Østerbye.

Amagermanden skal fra nu af derfor regne med en udsigt til høje mure, nogle steder med pigtråd omkring og kameraovervågning. Dertil kommer reglerne for kontakt med familie og venner.

"Der er også meget strikse regler for besøg, og adgangskontrollen er ret kraftig. Man giver som udgangspunkt heller ikke ret mange uledsagede udgange, og som livstidsfange går der mange, mange år, før man kan få udgang," lyder det fra Kim Østerbye.