Nøgne piger fik bøde for frisk sommerbadning
Har du lyst til en nøgentur på stranden er det bedst at finde en nudiststrand eller et afsides sted. Ellers kan politiet nemlig komme efter dig med bøder. Foto: colourbox.com
De skulle lige have en hyggelig nøgendukkert, men endte med at få røde ører og en bøde.

To unge piger var i gang med en hyggeligt omgang nøgenbadning i Haderslev, da de blev stoppet af to betjente. Så var det slut med sjov, og de to måtte hoppe i tøjet og slippe en bøde på 1.000 kroner hver.

Det skriver jp.dk.

Angiveligt troede de to betjente først, at der var tale om en ulykke. Men da de kom tættere på vandet, opdagede de, at pigernes tøj lå i bunker på bredden. Pigerne var henholdsvis 19 og 20 år gamle.

Seancen skete lige foran byens bibiliotek, hvorfor der var tale om mere end en løftet pegefinger.

Og selvom det lyder lidt hård for en udskyldig omgang leg, var betjentene helt på linje med proceduren, fortæller advokat Torben Bondrop fra advokatfirmaet Plesner.

"Man kan ikke kritisere betjentenes beslutning, da pigerne ikke var omfattet af nogle af de andre regler. Man må heller ikke vandre op og ned af Strøget uden tøj på. Eller springe i Storkespringvandet," siger Torben Bondrop.

Man skulle måske ikke tro det i et land, der er kendt for bare bryster på strandene, men det er faktisk forbudt at nøgenbade mange steder i landet.

"Hvis det er et meget populært sted - f.eks. Bellevue Strand - eller hvis man vurderer, at der nok er nogen, som vil føle sig krænket, så kan politiet sætte et skilt op," siger Torben Bondrup.

Ud over de steder, kan man dog godt hoppe i vandet kun iført fødselsdragten uden at frygte straf. Men det er en vurdering, som den enkelte nøgenbader må foretage i den enkelte situation.

Kilde: jp.dk