Russisk politi jagter Pussy Riot-medlemmer

Det russiske politi har indledt en eftersøgning efter de resterende medlemmer af protestgruppen Pussy Riot.

Tre dage efter, at tre af medlemmerne i protestgruppen Pussy Riot blev idømt to års fængsel for såkaldt religiøs hooliganisme, indleder det russiske politi nu en eftersøgning efter gruppens resterende medlemmer.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Eftersøgningen er sat i gang, og vi foretager forskellige aktiviteter for at finde dem, siger en talsmand fra Moskvas politi.

I februar stormede fem medlemmer af Pussy Riot katedralen i Moskva, hvor de fremførte en protestsang mod præsident Putin, der dengang var i valgkamp op til præsidentvalget - på trods af at han allerede har siddet i embedet i de tilladte to perioder.

De afbrød gudstjenesten og fremsagde - suppleret med dans og sang - foran alteret en bøn til jomfru Maria, som de bad befri Rusland for Putin.

Tre af kvinderne - Nadesjda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitj og Maria Alekhina - blev anholdt af politiet få dage efter aktionen, men de sidste to har været på fri fod, mens deres tre veninder har siddet varetægtsfængslet.

Politiet i Moskva har ikke givet svar på, hvorvidt eftersøgningen kun gælder de to kvinder, der også deltog i protestaktionen i februar, eller om de også leder efter andre medlemmer af Pussy Riot, som har et ukendt antal medlemmer i Rusland.

Ifølge Pyotr Verzilov, der er gift med en af de tre fængslede bandmedlemmer, lever de resterende kvinder i Pussy Riot "et helt normalt liv".

Imens kan Nadesjda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitj og Maria Alekhina se frem til to år i et russisk fængsel for deres protestsang mod præsident Vladimir Putin.

De nægter ifølge deres forsvarsadvokat, Nikolai Polozov, at søge Putin om benådning. I stedet planlægger de at anke dommen på to års fængsel.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.