Rejsebrevkassen - om flyselskabernes lounges
AppleMark (Foto: )

Hej Kenneth,

Jeg har lagt mærke til, at de rige passagerer i lufthavnen forsvinder ind i såkaldte lounges . Er det kun hvis man flyver på første klasse, eller kan man som almindelig dødelig også gå derind?

Venlig hilsen

Carsten

 

Hej Carsten,

Oprindelig var flyselskabernes lounges kun for de rige passagerer på første klasse og Business Class, men siden hen fik også de rejsende med guldstatus i bonusprogrammerne lov at bruge de eksklusive faciliteter i lufthavnen.

Og hvad gemmer der sig bag de lukkede døre? Først og fremmest er der ro, der er fri bar, og så er der ofte også lidt mad eller nogle snacks.

I Københavns Lufthavn er der fire lounges, nemlig SAS, British Airways, Novia og Servisair, og jeps, det er en fornøjelse at kunne flygte fra stress og jag, som altid præger en international lufthavn.

Den dårlige nyhed er, at flyselskaberne er meget strikse med at tjekke billetterne, før de slipper dig løs i de gratis glæder, så du kan ikke bare snige dig derind.

Den gode nyhed er til gengæld, at i dag er der flere muligheder for at komme i loungen ¿ selv på en økonomiklasse-billet! Enten kan du betale ved kasse 1, for eksempel i Servisair- og Novia-loungen i København, eller du kan få dig et kreditkort, der giver adgang.

Et almindeligt Diners Kort til 195 kroner om året giver adgang til loungen i 68 byer i verden, blandet andre i Kastrup. Alternativt kan du booke plads i Novia-loungen på hjemmesiden www.lounge.aero til 20 Euro (150 kroner) per person per besøg.

De bedste hilsner

Kenneth Karskov
www.flyrejsen.dk

via Listen To News