R: Vi skal stemme om betalingsring

Københavns betalingsring bør sendes til afstemning, efter at løsningen er prøvekørt, mener R.
Hvordan bilisterne skal komme igennem betalingsringen, og hvilke køer det giver, når folk skal igennem betale ved kassen og køre gennem bommene, ja det melder forslaget endnu ikke noget om.
Hvordan bilisterne skal komme igennem betalingsringen, og hvilke køer det giver, når folk skal igennem betale ved kassen og køre gennem bommene, ja det melder forslaget endnu ikke noget om. Foto: Colourbox

Danmark bør følge svenskernes eksempel og stemme om en betalingsring, efter at løsningen er blevet prøvekørt. Det mener Det Radikale Venstre ifølge Politiken.

"Sverige lavede man en folkeafstemning blandt stockholmere og i omegnskommunerne, og vi synes, at man skal gøre det samme herhjemme," siger Margrethe Vestager, formand for de radikale.

For en uge siden præsenterede Socialdemokraterne og SF en plan for en betalingsring om København, der skal indbringe i alt to milliarder skattekroner årligt. Pengene skal gå til forbedring af den offentlige transport.

SF's formand Villy Søvndal er utilfreds med de radikales forslag, der kommer midt i valgkampen.

"Jeg forstår, at de radikale hidtil har støttet en betalingsring, så nu må de beslutte sig. Tiden er ikke til at så tvivl om alternativet til Pia Kjærsgaard og Lars Løkke. Nu må oppositionen stå sammen," siger han til Politiken.

Avisen har ikke kunnet få en kommentar fra de socialdemokratiske toppolitikere. Men trafikordfører Magnus Heunicke mener, at en folkeafstemning ikke vil give mening, da betalingsringen og de offentlige trafikinvesteringer først vil være tjent ind i 2020.

"Det er ligesom med Storebæltsbroen. Man kan ikke lave en folkeafstemning, når broen først står der. Jeg frygter, at det her afsporer debatten," siger Magnus Heunicke til Politiken.

Kilde: Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.