Peter Zobel indlagt med alvorlig sygdom: "Noget lungelort"
Peter Zobel har skrantet i et par år. SCANPIX arkiv
Den 78-årige godsejer er indlagt med vejrtrækningsproblemer.

Den 78-årige hofjægermester og godsejer fra Bækkeskov Gods, Peter Zobel, er indlagt på Gentofte Hospital. Det skriver billedbladet.dk.

Nytårsmorgen fik Peter Zobel svært ved at trække vejret - og så røg han ellers på hospitalet.

Han siger til Billed Bladet, at det er "noget lunge-lort, han har."

De sidste par år har han skrantet lidt, men nu har han det okay, siger han.

Peter Zobel er kendt fra de kulørte blade - ikke mindst fordi han har været gift med Henriette Zobel, og hans datter er Sarah Zobel - psykologen, der danner par med sangeren Burhan G.

Peter Zobel sagde for et par år siden til Billed Bladet, at han har fået den frygtede lungesygdom KOL.

For mange års rygning havde sat sig på lungerne - det erkendte han blankt.

Hvad er KOL?

 

KOL står for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, og det er en lungesygdom, der rammer mange danskere. Ca. 430.000 danskere lever med sygdommen, men kun halvdelen ved, de har den. Du kan finde ud af, om du har KOL ved at få en lungefunktionsmåling hos din læge.

 

Kronisk betyder, at du skal leve med sygdommen resten af livet. Man du kan bremse udviklingen i sygdommen ved at stoppe med at ryge, dyrke motion og tage din medicin.

 

Obstruktiv betyder, at dine luftvejene er obstruerede, dvs. forsnævrede, så det kræver mere arbejde at få luften til at passere i dine lunger end normalt.

 

De fleste er 50-60 år, når de får diagnosen stillet. Sygdommen er imidlertid snigende, og man kan have været syg i mange år, inden diagnosen KOL bliver stillet. Det typiske tegn på KOL er åndenød ved anstrengelse. Åndenøden skyldes, at lungefunktionen er permanent nedsat.

 

Kilde: Danmarks Lungeforening