Overfaldsløgner straffet for trusler mod Fogh
Manden bag SFU-overfaldsløgnen er tidligere straffet for at sende dødstrusler til Anders Fogh Rasmussen. Foto: AP/Thierry Charlier / POLFOTO
Den 23-årige mand, der i forgårs fandt på en historie om overfald på en SFU'er, er tidligere straffet. Han truede Anders Fogh Rasmussen.

Manden, der i onsdags meldte, at en ung SFU'er var blevet overfaldet, er samme person, som i 2006 sendte dødstrusler til daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Det erfarer Newspaq.

Den nu 23-årige mand fik en dom i Østre Landsret på 60 dages fængsel, som han afsonede fra september 2007. Han sendte en e-mail til Venstres hovedkontor med teksten "Fogh er død, inden der fra dags dato er gået ni dage. Nej til krig. Århus."

Politiet i Svendborg fortæller, at der ingen anholdte er i sagen, og at de i øvrigt ikke har klarlagt, hvad motivet bag løgnen er.

Umiddelbart står den 23-årige ikke til repressalier for løgnen, fordi det ikke var ham, der rent faktisk anmeldte overfaldet, men kun fortalte historien.

Før truslerne mod Anders Fogh Rasmussen var den 23-årige medlem af SFU, men han blev smidt ud af ungdomspartiet på grund af e-mailen.