Ole Sohn i nye vanskeligheder
Helle Thorning-Schmidt angiver, at hun fortsat har tillid til Ole Sohn. Men statsministeren vil ikke afsløre, om PET har kigget hendes erhvervs- og vækstminister i kortene. Foto: Colourbox
Anklaget for at have tigget rubler. Nu svigter hans hukommelse igen.

Nye afsløringer viser, at DKP i kæmpede bravt for at bevare en særlig støtte på 350.000 dollars årligt. Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Men hvorvidt det var den tidligere partiformand i DKP, nuværende erhvervs- og vækstminister og SF'er, Ole Sohn, der selv stod med tiggerstokken fremme, står hen i det uvisse. Ole Sohn har desværre endnu engang mistet hukommelsen.

"Jeg har ikke noget personligt indblik i det beløb, du nævner, men der er sandsynligvis gået gennem Terpo Tryk (DKP's underskudsgivende trykkeri, der blev brugt til at kanalisere penge ind i partiet gennem overfaktureringer af tryksager bestilt af Kommunistpartiet i Moskva, red.)," forklarer Ole Sohn til Ekstra Bladet.

Avisen spørger også SF'eren, hvorvidt han selv har været i Moskva for at bede om pengene.

"Om jeg har rejst kravet på skrift, via ambassaden eller i Moskva, erindrer jeg ikke," svarer Sohn.

Den tidligere DKP-formand har i ugevis skullet redegøre for, hvorvidt han har modtaget sorte penge fra Moskva til sit parti. Det er endnu ikke lykkedes Ole Sohn at svare fyldestgørende på spørgsmålene.