Ole Sohn i nye vanskeligheder

Anklaget for at have tigget rubler. Nu svigter hans hukommelse igen.
Helle Thorning-Schmidt angiver, at hun fortsat har tillid til Ole Sohn. Men statsministeren vil ikke afsløre, om PET har kigget hendes erhvervs- og vækstminister i kortene.
Helle Thorning-Schmidt angiver, at hun fortsat har tillid til Ole Sohn. Men statsministeren vil ikke afsløre, om PET har kigget hendes erhvervs- og vækstminister i kortene. Foto: Colourbox

Nye afsløringer viser, at DKP i kæmpede bravt for at bevare en særlig støtte på 350.000 dollars årligt. Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Men hvorvidt det var den tidligere partiformand i DKP, nuværende erhvervs- og vækstminister og SF'er, Ole Sohn, der selv stod med tiggerstokken fremme, står hen i det uvisse. Ole Sohn har desværre endnu engang mistet hukommelsen.

"Jeg har ikke noget personligt indblik i det beløb, du nævner, men der er sandsynligvis gået gennem Terpo Tryk (DKP's underskudsgivende trykkeri, der blev brugt til at kanalisere penge ind i partiet gennem overfaktureringer af tryksager bestilt af Kommunistpartiet i Moskva, red.)," forklarer Ole Sohn til Ekstra Bladet.

Avisen spørger også SF'eren, hvorvidt han selv har været i Moskva for at bede om pengene.

"Om jeg har rejst kravet på skrift, via ambassaden eller i Moskva, erindrer jeg ikke," svarer Sohn.

Den tidligere DKP-formand har i ugevis skullet redegøre for, hvorvidt han har modtaget sorte penge fra Moskva til sit parti. Det er endnu ikke lykkedes Ole Sohn at svare fyldestgørende på spørgsmålene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.