Offers far: Så kan du lære det, dit svin
Amagermanden fik livstid for sine mange forbrydelser. Foto: Kristian Linnemann/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
Amagermanden blev mødt med jubel, klapsalver og hånende tilråb i kølvandet på sin livstidsdom.

"Så kan du lære det, dit svin!"

Sådan lød den umiddelbare reaktion fra Kurt Johnsen, far til Marcel Hansen seneste offer, efter det blev klart, at manden, der bedre er kendt som Amagermanden, fik livstid.

Da Marcel Hansen kort efter blev ført ud af retslokalet med et anstrengt smil i retning af sine sønner, gav Kurt Johnsen ham tilmed også en sarkastisk salut:

"God jul!" lød det fra den tydeligt påvirkede far, der uddybede sine stærke følelser ude foran retsbygningen på Rådhuspladsen i København.

"Det er den største julegave, jeg nogensinde har fået. Min datter og jeg er lykkelige, og forhåbentligt kan vi nu få fred og komme videre i livet. Det har været et helvede," lød det foran et samlet pressekorps.

Det var dog ikke kun Kurt Johnsen, der jublede over dommen. Efter domsafsigelsen lød der - højst utraditionelt - jubelråb og høje klapsalver, og de fremmødte ofre og deres pårørende græd og krammede.

Amagermanden, der blev dømt for to drab, seks voldtægter, et seksuelt overgreb, forsøg på brandstiftelse og røver, har udbedt sig 14 dage til at overveje, hvorvidt han vil anke livstidsdommen.