Kvinder står bag mange sexovergreb
Kvinder begår en stor del af de sexovergreb, som rammer børn. Det vurderer danske eksperter. Foto: www.colourbox.com
En femtedel af alle sexovergreb mod børn begås af kvinder, vurderer danske eksperter.

Det typiske billede af mennesker, der begår seksuelle overgreb mod børn er at gerningsmanden er en mand. Men begås en stor del af forbrydelserne begås af kvinder.

Hvert femte seksuelle overgreb begået mod børn står kvinder bag, det vurderer danske eksperter over for Ekstra Bladet.

"Det er min vurdering, at 20 procent af alle overgreb bliver begået af kvinder. Samfundet har svært ved at se kvinder som krænkere, og derfor er der et stort mørketal," siger Jette Lyager, leder af 'Støttecenter mod incest i Danmark', til Ekstra Bladet.

Den vurdering bakkes op af undersøgelser fra Norge og USA. I en norsk undersøgelse svarer 30 ud af 1.000 mænd, der har været udsat for sexovergreb, at gerningsmanden var kvinde. I en amerikansk undersøgelse svarer 18 procent, eller næsten hver femte, at de er blevet sexmisbrugt af en kvinde.

Kvinders sexovergreb mod børn er ofte mere usynlige end mænds ditto, det mener sexolog.

"Det er oftest mødre, der står bag overgrebene, men problemet er usynligt for store dele af samfundet, fordi den gængse opfattelse er, at kvinder ikke begår den type forbrydelser," siger den norske psykolog og sexolog Thore Langfeldt, der i 30 år har behandlet sexofre og gerningsmænd, til Ekstra Bladet.

Kilde: Ekstra Bladet.dk.