Ny app hjælper kræftpatienter til overblik
En lille nyt program til smartphones skal hjælpe kræftpatienter med at skabe overblik over deres sygdom.

Det skal være nemt at finde viden og hjælp, når man er kræftpatient eller pårørende.

Derfor er Kræftens Bekæmpelses nye app, "Liv med kræft", specielt udviklet til at imødekomme kræftpatienters og pårørendes behov for at holde styr på forløbet under en sygdom.

- Vi ved, at omkring hver anden dansker har en smartphone. Det tal stiger hurtigt. Derfor har det været oplagt for os at udvikle en app, som er målrettet behovene hos folk, som er berørt af kræft, siger webchef i Kræftens Bekæmpelse, Hanne Sandvang.

- Vi håber, at appen vil være en hjælp i dagligdagen for patienter og pårørende, som ofte står med en oplevelse af kaos omkring sig.

App'en indeholder mange funktioner, som skal gøre hverdagen med en kræftsygdom lidt nemmere.

Man kan oprette en logbog over sygdomsforløbet, så man altid kan huske, hvad der er sket undervejs. Logbogen kan deles med dem, man ønsker, så andre også kan følge med i forløbet.

App'en har en huskeliste med forslag til, hvad man kan spørge læge, arbejdsgiver, familie og venner om, og man kan også oprette en personlig huskeliste.

App'en indeholder også en online kalender, med oplysninger om tilbud i Kræftens Bekæmpelses rådgivninger, som med et enkelt tryk kan overføres til ens egen kalender.

Ved at oprette en profil på appen får man kun de tilbud, som er relevante for ens eget område. En profil vil også sikre, at man kan genskabe både logbog og huskeliste, hvis man f.eks. skulle miste sin telefon.

"Liv med kræft" er udviklet til både Iphone og Android og kan hentes gratis - enten på App Store eller Google Play, ved at skanne QR-koden eller ved at sende en sms med teksten KBAPP til 1277.

/ritzau/