Nu taler Prins Henriks bror: "Vi kan se, at han har problemer"
Prins Henriks bror (th), Etienne de Laborde de Monpezat, siger, at det ikke tilkommer ham, at have en mening om prins Henriks sygdom. Foto: Keld Navntoft og Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv
Det ene øjeblik er prins Henrik ikke helt tilstede, det andet øjeblik er han helt normal, siger prins Henriks bror, Etienne de Laborde de Monpezat.

Prins Henriks bror fortæller til Ekstra Bladet, at familien kan se, at han har problemer.

Men at det er så alvorlig, som det er tilfældet, lader til at komme bag på 75-årige Etienne de Laborde de Monpezat.

- Vi kan se, at han har problemer. Det ene øjeblik er han ikke helt tilstede, om du vil, men det andet øjeblik er han helt normal, fortæller Etienne de Laborde de Monpezat til avisen.

Han bor ligesom de fleste af prins Henriks søskende i området omkring Cahors, hvor de i alt otte brødre og søstre er vokset op.

Etienne de Laborde de Monpezat siger desuden til Ekstra Bladet, at prins Henriks problemer med demens kun angår Danmark og den kongelige familie:

- Det tilkommer ikke mig at komme med min mening, det er ikke vores sag. Vi er naturligvis stadig hengivne over for ham, men jeg kan ikke tale om hans problem eller hans forhold til hendes majestæt.

Onsdag meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at 83-årige prins Henrik er ramt af demens.

Meddelelsen kom i forlængelse af et længere udredningsforløb og en række undersøgelser foretaget i sensommeren. Et team af specialister på Rigshospitalet har konkluderet, at prins Henrik lider af demens, skriver kongehuset.