Nu må agurker krumme igen

Den danske EU-kommisær Mariann Fischer Boel vil have krumme agurker tilbage på markedet.
Nu kan de danske forbrugere snart købe agurker i alle størrelser og krumninger, hvis det står til mariann Ficher Boel (V)
Nu kan de danske forbrugere snart købe agurker i alle størrelser og krumninger, hvis det står til mariann Ficher Boel (V) Foto: Thomas Arnbo/Nyhedsavisen

Den danske EU-kommissær, Mariann Fischer Boel (V), har fået nok af EUs strenge krav til agurker og 25 andre regulerede frugter og grøntsager.

I dag siger EU-regulativ nummer 1677/88, at agurker ikke må krumme mere end 10 millimeter per 10 centimeter, skriver tv2.dk.

- Jeg vil ikke blot ændre reglerne. Jeg vil helt fjerne dem. Jeg synes, det er helt unødvendigt, at vi i kommissionen skal sidde og bestemme, hvor krum en agurk skal være, siger Mariann Fischer Boel til TV 2.

EU-reglerne om agurkers krumning har i mange år været et symbol på bureaukratiet og regulerings-manien i EU. Det er blandt andet derfor, Mariann Ficher Boel vil have reglerne afskaffet.

-  Det er ikke kommissionens opgave at bestemme, hvordan agurkerne skal se ud. Og det er derfor, man har brugt de krumme agurker som en latterliggørelse af kommissionen - at vi skulle sidde og detailregulere, hvordan frugt og grønt skulle se ud, siger hun til TV 2.

faktaboks

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.