Nu bliver det billigere at spise sundt
Denne kalorietunge fætter er blevet dyrere og snart kan du handle sund mad billigere. Foto: www.colourbox.com
I løbet af 2012 bliver det billigere at købe sunde fødevarer og leve mere sundt, vurderer ekspert på baggrund af råvarepriserne.

Der er ikke længere nogen undskyldning for ikke at spise sundt. I hvert fald tyder det nu på, at prisen på sunde fødevarer falder i år og til næste år.

Det sker samtidig med, at regeringen har indført fedt- og sukkerafgifter på usunde fødevarer.

Prisen på korn ventes nemlig at falde ganske meget. Det betyder lavere priser blandt andet kød og brød, skriver 24timer.

"Korn er et vigtigt element i alle fødevarer. For eksempel får svin jo også korn at spise, så prisen på korn har en effekt på mange andre fødevarer," siger Henning Otte Hansen, der forsker i fødevareøkonomi på Københavns Universitet, til 24timer.

Det er en langsom proces, men Henning Otto Hansen forventer, at de lavere kornpriser vil have en afsmittende effekt. Det vil allerede i år give lavere priser på sunde fødevarer og vare til og med næste år.

Men selvom det sunde bliver billigere og de usunde dyrere, så er det ikke sikkert, at danskerne dropper burgeren og køber magert kød.

"Det er jo ikke sådan, at forbrugerne står nede i supermarkedet og siger: Skal jeg købe chokolade i dag? Nej, jeg køber bananer, for chokoladen er blevet en krone dyrere," siger ekstern lektor på Copenhagen Business School, Heidi Boye, til 24timer.

Kornpriserne steg eksplosivt sidste år. Blandt andet på grund af tørke og brande i Ukraine, der er en af verdens største kornproducenter.

Kilde:24timer