Mobiltelefon låst i 42 år efter fejlkodning
Nordmand får sig en overraskelse. Hans smartphone er låst i 42 år, efter at sønnen slog adgangskode forkert.

Telefonen er låst og deaktiveret i 22.268.470 minutter.

Ja. En mand i Trondheim i Norge troede knap sine egne øjne, da han skulle åbne sin smartphone af mærket iPhone. Det rapporterer den norske radio- og tv-station NRK.

Hans søn havde fået fat i telefonen og trykket adgangskonen forkert så mange gange, at telefonen er spærret i 42 år, før den kan genåbnes.

- Nu kommer der jo en ny iPhone inden så længe, så jeg tvivler på, at mandens telefon er aktiv om 42 år, siger Per Morten Hoff, chef for it-erhvervets interesseorganisation i Norge.

- Men sagen viser, at smartphone ikke er et legetøj, tilføjer han over for NRK.

De fleste brugere af iPhone vælger at have en adgangskode på fire cifre for at låse telefonen. Hvis man indtaster cifrene forkert flere gange, skal brugeren vente nogle minutter, inden der kan forsøges igen.

Men i Trondheim-mandens tilfælde ventede sønnike ikke længe nok, og knægten trykkede forkerte koder så mange gange, at ventetiden blev ganget op i det uendelige - eller i 22 millioner minutter.

Hos producenten fik manden endnu et chok.

Apples råd til manden: Køb en ny!

- Det er nu et dårligt råd. For problemer burde kunne løses. Der var nok en smart sælger, der forsøgte at prakke manden en ny telefon på, siger Per Morten Hoff.

/ritzau/