Minister: Elever skal lære om lån i matematik
Når eleverne skal lave lektier skal de i fremtiden også være om sms-lån, privatøkonomi og godt medborgerskab, mener De Radikale. Foto: www.colourbox.com
Undervisningsminister Christine Antorini (S) er ikke klar til at møde De Radikale om at skrive et nyt fag på skoleskemaet.

Pension, lån og demokrati.

Det vil De Radikale gerne have samlet i et nyt fag i folkeskolen. Det skal ifølge Politiken være et fag, der skal lære de unge om medborgerskab, så de er rustet til et liv som voksne og økonomisk ansvarlige mennesker.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) er ikke klar til at skrive et fag i medborgerskab på skoleskemaet. I stedet skal privatøkonomi have ekstra fokus i de fag, der allerede står på skoleelevernes skoleskema.

"Privatøkonomi, arbejdsmarkedsforhold, skat og selvangivelse er vigtigt for de unge. Men lad os dog koble det på de eksisterende fag," siger ministeren til Newspaq.

Mobiltelefoner, fladskærme og mærketøj kan købes på afbetaling til skyhøje renter, eller de unge kan tage et sms-lån, de skal betale af på i årevis.

Det skal de unge lære at passe på med, men Christine Antorini mener, at skoleeleverne allerede har muligheden for at lære sunde principper for privatøkonomien.

"Det står faktisk meget præcist i dag i de fælles mål for matematikundervisningen og så i et særligt fag, som de ældste elever har om uddannelses- og arbejdsmarkedsforhold," siger hun.

Selvom undervisningsministeren ikke nu er klar til at indføre et nyt fag, så skyder hun ikke den radikale idé helt til jorden.

"Vi går i gang med at kigge på en ny folkeskolereform til foråret, og det kan være noget, som nogle af partierne har med, så det kan vi drøfte til den tid," siger Christine Antorini.

Over for Politiken melder Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten sig enig i, at de unge skal lære mere om privatøkonomi, men ikke i et helt nyt fag.