Miljøminister: Nu skal der strammes op
"Det danske vand er noget af det bedste i verden. Man kan være tryg ved drikkevandet herhjemme," siger Ida Auken. Men der skal stadig strammes op i forhold til at beskytte grundvandet. Foto: Colourbox
Miljøminister Ida Auken (SF) vil sikre bedre tjek med pesticider og bedre beskyttelse af grundvandet.

Indsatsen over for beskyttelsen af det danske drikkevand skal være meget, meget bedre.

Det konstaterer miljøminister Ida Auken (SF), efter statsrevisorerne i dag kommer med en skarp kritik af den tidligere VK-regerings håndtering af drikkevand og pesticider.

Et punkt i kritikken lød blandt andet sådan her:

"Statsrevisorerne finder, at Miljøministeriets (under VK-regeringen, red.) indsats for at sikre grundvandet mod pesticider har været helt utilstrækkelig og præget af væsentlige mangler," lyder kritikken fra statsrevisorerne på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen.

Dét billede genkender Ida Auken.

"Jeg deler rigsrevisionens kritik. Den tidligere regering har haft en meget slap tilgang til sprøjtegifte, og jeg bider bl.a. mærke i, at vores grundvand ikke ehar været beskyttet ordentligt under VK-regeringen," siger hun til Newspaq.

Statsrevisorerne kritiserer også, at Miljøministeriet ikke i tilstrækkelig grad har forebygget, at pesticider har kunnet sive ned til grundvandet, hvilket ifølge Ida Auken er dybt bekymrende.

Den nye regering er allerede i gang med at gøre det bedre, forklarer hun.

"Vi har nu sat 40 mio. kroner til at hjælpe kommunerne, så de kan lave beskyttelseszoner omkring drikkevandsboringerne, der er store og tilstrækkelige nok til at beskytte grundvandet," forklarer hun.

Hun understreger dog, at man ikke skal være bekymret for at drikke vandet.

"Det danske vand er noget af det bedste i verden. Man kan være tryg ved drikkevandet herhjemme," siger hun.