Miljøborgmester rejste to gange rundt om jorden på tre måneder
Morten Kabell (EL) fløj jorden rundt et par gange for at deltage i klimakonferencer. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Morten Kabells lange rejser kan være en god investering i miljøet, mener ekspert.

Københavns Kommunes forhenværende teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell,
Enhedslisten, rejste det, der svarer til to gange rundt om jorden i de sidste tre måneder, hvor han var borgmester.

Det skriver B.T., som via en aktindsigt kan fortælle, at Morten Kabell rejste til klimakonferencer i Singapore, San Sebastian, Buenos Aires, New York og Los Angeles.

Her holdt han paradoksalt nok oplæg om, hvordan man kan redde kloden fra den globale opvarmning.

Mellem 9. september 2017 til 24. november 2017 tilbagelagde Morten Kabell lidt over 81.000 kilometer i fly, skriver avisen.

Ifølge B.T. svarer flyaktiviteternes CO2-udslip til at køre en personbil fem gange rundt om jorden.

I en e-mail til B.T. skriver Morten Kabell blandt andet, at "En borgmester med den portefølje, jeg havde, vil altid skulle rejse i et vist omfang for at gavne samarbejdet mellem byerne for at rykke os alle i en grønnere retning".

Den indgangsvinkel til de lange flyrejser får støtte hos civilingeniør og seniorrådgiver ved miljøorganisationen Det Økologiske Råd, Kåre Press-Kristensen.

Han siger til B.T., at man er nødt til at have in mente, at rejserne havde en grøn dagsorden, og således på sigt kan være givet godt ud.

- Det er ikke for at forsvare, at man bare skal rejse, og hvis det var solferier, han var taget på, så var det noget andet, siger Kåre Press-Kristensen og fortsætter:

- Men hvis borgmesteren er rejst ud for at lære andre store byer, hvordan man bliver mere grøn, og vise, hvad vi gør og har af grønne tiltag i København, kan det fremme udviklingen i andre lande. Og så er rejsen med til, at man på sigt kan spare meget mere CO2 end det, der er udledt på rejsen, siger han. 

via Listen To News