Michael J. Fox griber chancen i ny tv-rolle
Programmet forventes at have premiere i 2013. Foto: Colourbox
Den Parkinsons-ramte stjerne vil ikke lade sygdommen frarøve ham chancen for at spille med i en tv-serie igen.

Det har et stykke tid stået klart, at Michael J. Fox ville trodse sin Parkinsons-diagnose og vende tilbage til arbejdet som skuespiller for første gang i 10 år.

Den klejne skuespiller fortæller selv, at han ikke kan vente.

- Jeg glæder mig virkelig. NBC støtter projektet, og de er tydeligvis villige til at løbe en risiko, siger Fox ifølge wenn.com

For der er altså en risiko for, at sygdommen igen vil overtage Michael J. Fox's krop og førlighed, men for nu ser en ny medicintype ud til at have hjulpet ham af med de værste symptomer.

- Jeg har fået det bedre og bedre, og medicinen ser virkelig ud til at virke for mig, fortæller skuespilleren.

Serien kommer til at hente inspiration i Michael J. Fox' liv med Parkinsons. Og selvom sygdommen måske igen kan overmande "Tilbage til fremtiden"-stjernen, vil han ikke droppe jobbet som skuespiller.

- Jeg tænkte "Hvorfor griber jeg ikke denne chance?". Jeg vågner op hver dag og har det fint, så hvis jeg ikke går i gang med nye ting, ville det være spild af min tid, siger Michael J. Fox ifølge wenn.com.

Programmet forventes at have premiere i 2013.

Parkinsons sygdom er kendetegnet ved langsomme bevægelser, stivhed i musklerne og rystelser i kroppen. Sygdommen kan ikke helbredes, men den kan effektivt holdes nede med medicin i mange år.

Parkinsons er ret hyppig i Danmark, man regner med at cirka én ud af 1000 danskere har sygdommen, skriver netdoktor.dk.