Det lyder måske ikke som det mest spændende arbejde, men jobbet som ægge-piller i køkkenet på Odense Universitetshospital (OUH) er det bedste, der er sket i lang tid for Mette Varming og Helle Redder. Sammen med en tredje kvinde piller de æg i halvanden til to timer dagligt i køkkenet på hospitalet.
Det skriver TV2 Fyn.
De to kvinder har på grund af længere tids sygdom haft svært ved at finde et arbejde, men nu har de endelig fået noget at stå op til om morgenen og skal ikke bekymre sig om at blive klemt i systemet længere.
- Nu skal vi ikke rende rundt i det offentlige mødesystem længere. Vi bliver ikke overvåget, som man føler, de gør. Det giver en lettelse, siger Helle Redder til TV2 Fyn.
Selvom nogle vil mene, at jobbet som ægge-piller ikke er det mest prangende, er de to kvinder stolte af at være det.
- Der er altid en stolthed over at have fået et arbejde. Og så det at man føler sig betydningsfuld og laver noget, der er betydningsfuldt, siger Mette Varming til TV2 Fyn.
Driftsleder bag fleksjob
Det er driftsleder i køkkenet på OUH, Inger Veje, der fik idéen til at oprette de tre fleksjob på hospitalet. Køkkenet ville gerne servere økologiske æg, men havde ikke mandskab nok til at pille æggene. Og de forpillede økologiske æg var for dyre.
Derfor kontaktede Inger Veje Odense Kommune for at høre, om de kunne oprette stillingen som fleksjob. I starten var kommunen ikke helt med på idéen, men efter at driftslederen fortalte, at det drejede sig om 178.000 æg om året og seks-syv timers arbejde om dagen, var de med på den.
Og nu anbefaler Inger Veje andre virksomheder om at gøre det samme.
- Hvis man har nogle opgaver, der kan løses af nogle mindre grupper på to eller tre personer, så kontakt kommunen og hør, om de har nogen, der mangler et fleksjob. De tre piger er blevet en del af vores køkken, og man kan mærke, de er her på stemningen. Så vi har i hvert fald haft succes med det, siger Inger Veje til TV2 Fyn.
I køkkenet på OUH håber man, at ægge-pilleriet kan hjælpe til at komme tættere på at få en sølvudmærkelse i økologi, der gives til institutioner og virksomheder med 60-90 procent brug af økologiske produkter.