Matas-samarbejde koster samlever jobbet
En dansk-indisk apoteker har lagt sig ud med landets øvrige apoteker, fordi han har indledt et historisk samarbejde med kosmetikkæden Matas. Foto: www.colourbox.com
En apoteker anklager medicingrossisten Tjellesen Max Jenne for at forsøge at stoppe samarbejde med kosmetikkæden Matas.

Et apotekerpar føler sig presset til at stoppe et fuldt lovligt samarbejde med kosmetikkæden Matas.

Sagen handler om den dansk-indiske apoteker Danji Bhanderi og hans samlever Åse Jensen.

Danji Bhanderi anklager medicingrossisten Tjellesen Max Jenne for at bruge "grove afpresningsmetoder" i forsøget på at stoppe et fuldt lovligt samarbejde mellem Bhanderis apotek i Uldum og kosmetikkæden Matas, skriver Politiken.

Medicingrossisten gjorde det allerede klart i september, at Åse Jensen ikke kunne fortsætte i sit job som afdelingschef på lageret, hvis Danji Bhanderi fastholdt sit samarbejde med Matas.

"Firmaet opfordrede mig ligefrem til at gå hjem og prøve at overtale Danji til at droppe Matas," siger Åse Jensen til Politiken.

I oktober blev hun præsenteret for en frivillig fratrædelsesaftale, der alene var begrundet i Danji Bhanderis forretningssamarbejde med Matas.

Efter moden overvejelse afviste Åse Jensen at skrive under. Nu er hun sygemeldt.

Danji Bhanderi er desuden blevet smidt ud af apotekernes fælles indkøbsforening A-apoteket på grund af alliancen med Matas.

Eksklusionen koster årligt Danji Bhanderi omkring 380.000 kroner i manglende rabatter, vurderer han selv.

Sagen er nu indbragt for Konkurrencestyrelsen.

I en mail til Newspaq afviser kommerciel direktør i Tjellesen Max Jenne, Iwan Alstrup, at selskabet har opsagt kontrakten med Åse Jensen.

"Der har på intet tidspunkt været tale om, at vi har presset Åse Jensen til en opsigelse ved at præsentere hende for en fratrædelsesordning. Vi har en snak med Åse Jensen om situationen og drøfter forskellige muligheder for at løse konflikten. Efterfølgende kommer Åse til os med et ønske om at stoppe. Og det er på den baggrund, at vi tilbyder hende en fratrædelsesordning, som hun efterfølgende fortryder. Der er således ikke tale om, at vi ud af det blå præsenterer hende for en opsigelse. Det har tværtimod været Åse selv, der ønskede at forlade TMJ," skriver han i mailen.