Sygeplejersker i løn-koks: Nu skal 18 sygehuse tjekkes
- Vi siger hele tiden til sygeplejerskerne, at de skal være vågne, for vi finder stadig fejl på lønsedlerne, siger Grete Christensen. (Foto: Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/arkiv)
Der er en forventning om, at tingene er i orden, men vi finder stadig fejl på lønsedlerne, siger sygeplejerskernes formand, Grete Christensen. Mandag er der løntjek på 18 sygehuse.

Det er langt fra alle, der tjekker, om de får udbetalt den rette løn, tillæg og pension, når de får deres månedlige lønseddel.

Men når sygeplejersker, pædagoger, håndværkere og andre lønmodtagere kaster et grundigt blik på deres lønsedler, viser det sig, at der jævnligt er fejl i udbetalingerne. Og at lønmodtagerne er gået glip af penge, de rent faktisk havde tjent.

Flere fagforbund melder om efterbetalinger på tusindvis af kroner til medarbejdere efter tjek af lønsedler.

Fejlene sker igen og igen, konstaterer formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

- Vi siger hele tiden til sygeplejerskerne, at de skal være vågne, for vi finder stadig fejl på lønsedlerne, siger Grete Christensen.

Medarbejdere forventer orden i sagerne

Mandag indleder en række organisationer i fagbevægelsen et nyt, omfattende løntjek, der blandt andet indbefatter besøg på 18 sygehuse over hele landet. 

Disse 18 sygehuse får besøg

Den 12. november indleder hovedorganisationerne LO og FTF og en række fagforbund et landsdækkende løntjek med besøg på en række arbejdspladser. 

På 18 sygehuse vil personalet få tilbud om en gennemgang af deres lønsedler. Det sker på sygehusene i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Farsø, Hobro, Holstebro, Silkeborg, Hammel, Herning, Horsens, Odense, Svendborg, Næstved, Nykøbing F, Bispebjerg, Glostrup og Hillerød.

LO, FTF og en række fagforbund står bag løntjek-kampagnen i uge 46 og 47.

UDVID

En Gallup-måling foretaget for hovedorganisationerne LO og FTF har tidligere vist, at 54 procent af danskerne har oplevet fejl, der blandt andet betød, at de ikke fik de rette tillæg for blandt andet aftenarbejde og heller ikke de rette pensionsbidrag. Samme undersøgelse viste, at kun hver anden dansker tjekker lønsedlen hver gang, den dumper ind.

Ifølge sygeplejerskernes formand skyldes det ikke sløvhed, men snarere, at der er en forventning blandt medarbejdere om, at tingene er i orden, og at de rette beløb går ind på kontoen.

- Det kan være meget kompliceret at se, om man har fået den rigtige løn. Sygeplejersker har forskellige vagter og kan blive kaldt på arbejde med forskellige varsler, siger Grete Christensen.

Regioner: Intet generelt problem

Hun tilføjer, at Dansk Sygeplejeråd har 'løbende drøftelser' med arbejdsgiverne i Danske Regioner om at sikre mere fejlfri lønsedler. 

- Men det ikke mit indtryk, at man har fundet columbus-ægget, der kan løse det her, siger Grete Christensen.

Formand for Region Midtjylland og formand for Danske Regioners Lønnings- og Takstudvalg, Anders Kühnau, oplever imidlertid ikke, at der er et generelt problem med fejlfyldte lønsedler.

- Hvis der er et større problem, må man tage det op med de enkelte regioner. Det bør vi kunne håndtere. Jeg har dog ikke hørt om det; heller ikke i min egen region, siger Anders Kühnau. 

via Listen To News