Legendarisk restaurant lukker efter 28 år
Claus Christensen flytter Restaurant Gammel Mønts dna til Bredgade. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix og Google Street View
Den 59-årige kok og restauratør Claus Christensen har fundet en model til, at afslutte sit arbejdsliv med værdighed.

Restaurant Gammel Mønt lukker og slukker. Men det gør stedets restauratør og kok Claus Christensen ikke.

Han pakker knive og potter og pander og flytter nogle få hundrede meter til Bredgade, hvor han skal slå sine folder i restauranten Salon i samme lokaler som tidligere har huset Le Sommelier.

Det fortæller 59-årige Claus Christensen, også kaldet Røde Claus, til Berlingske. Han fortæller også, at han de senere år har ledt efter en måde at afslutte sit arbejdsliv "på en værdig måde, så jeg selv kan gå uden at skulle bæres ud af restauranten på langs", skriver avisen.

Det er to store kanoner fra branchen, som har lokket den anerkendte kok. Torben Olsen og Anders Houmann, der med selskabet Sovino blandt andet driver Café Victor, Geist, The Market og Kanalen, overtog lejemålet i Bredgade og gav ham tilbuddet.

- De ville ha’ mig til at drive Salon, men jeg skal ikke have to butikker, så Sovino har simpelthen købt lejligheden i Gl. Mønt - hvad der skal ske med den, ved jeg ikke, siger Claus Christensen til Berlingske, og lover at Restaurant Gammel Mønts dna flytter med:

- Jeg kommer til at svæve over de vise vande, fritaget fra at skulle beskæftige mig med regninger og lønninger og alt det pis. Jeg skal selvfølgelig lave mad, men jeg kommer ikke til at stå og pille løg.