Kvinde hjalp 600 filippinere til Danmark
En kvinde med bopæl i Thisted er anholdt for at have hjulpet 600 filippinere til Danmark. Foto: AP Photo/Pat Roque / POLFOTO
En 42-årig kvinde fra Thisted er blevet anholdt og sigtes for at have hjulpet 600 filippinere til Danmark.

En kæmpesag om menneskesmugling er blevet afsløret.

En kvinde fra Thisted sigtes af politiet for ulovligt at have hjulpet 600 filippinere til Danmark og herfra videre til andre lande i Europa.

Det oplyser vicepolitiinspektør fra Midt- og Vestjyllands Politi, Michael Kjeldgaard.

"Jeg kan bekræfte, at vi i går anholdt en 42 kvinde med bopæl i Thisted. Hun er sigtet for i en periode på tre år for egen vindings skyld at have bistået flere end 600 identificerede personer fra Filippinerne med ulovlig indrejse til Schengen-området via Danmark," siger han til Newspaq.

Kvinden, hvis nationalitet ikke er kendt af offentligheden, fremstilles klokken 14 i dag i grundlovsforhør ved Byretten i Holstebro.

"Anklagemyndigheden og politiet vil begære hende fængslet. Af hensyn til den videre efterforskning vil dørene blive begæret lukket," siger Michael Kjeldgaard, der ikke kan kommentere yderligere på efterforskningen.

Dog siger han, at efterforskningen er foregået i tæt samarbejde med Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

"Det er en meget stor sag om menneskesmugling, men man skal huske på, at det er foregået over en periode på tre år," siger Michael Kjeldgaard.

Politiet har ikke overblik over, hvor de 600 filippinere befinder sig i dag - udover at de befinder sig illegalt i Schengen-området.