Kronprinsen forsvarer OLs Twitter-regler
Regler for idrætsudøvernes brug af sociale medier under OL skal sikre respektfuldt samvær, siger kronprinsen.

Ytringsfriheden vil ikke lide under de begrænsninger, der lægges på de sociale medier under OL, mener kronprins Frederik.

Som medlem af den internationale olympiske komité (IOC) forsvarer han i Morgenavisen Jyllands-Posten fredag de omdiskuterede OL-regler for Twitter, Facebook og YouTube.

Under legene i London må de aktive kun skrive om sig selv, de må ikke kommentere andre udøvere eller rapportere fra konkurrencer.

- Jeg synes først og fremmest, at det er positivt, at IOC som en af de få organisationer i sportsverdenen opfordrer de deltagende atleter til at kommunikere aktivt på de sociale medier om deres deltagelse og dermed involvere deres fans og tilskuere i atleternes egne oplevelser fra OL, fastslår kronprins Frederik.

Han mener, at de begrænsninger, som IOC har fastlagt for udøvernes brug af sociale medier, udspringer af de olympiske værdier "Excellence, Respect, Friendship".

- Det handler om, at man lever op til den olympiske ånd, og at man behandler hinanden respektfuldt og venskabeligt, uanset om det er på banen, i den olympiske by eller på et tweet, siger han til Jyllands-Posten.

Kronprinsen mener, at kritikken af reglerne er forfejlet:

- Hvis det at behandle hinanden respektfuldt og i øvrigt leve op til de olympiske idealer opleves som indskrænkende, synes jeg, at man er gået galt i byen.

- Det er et nyt initiativ, og IOC vil naturligvis evaluere resultaterne, men jeg gætter på, at langt de fleste atleter vil tage positivt mod initiativet og bruge det aktivt under OL, siger kronprinsen.

/ritzau/