VORES VALG Kommentatorer tvivler på Helles lederevner
Helle udnytter sin højde til at få Løkke til at ligne 'en lavstammet mandsling', skriver Bjørn Elmquist, som ikke stoler på Socialdemokraternes leder. Foto: Ditte Valente / POLFOTO
Helle Thorning-Schmidt ser ud til at blive ny statsminister, men valg-iagttagere frygter, at hun ikke kan håndtere landets udfordringer.

Med kun én dag tilbage af valgkampen og en fortsat solid føring til rød blok, begynder avisernes kommentatorer så småt at kigge på en rød regerings politiske udfordringer. Og det handler både om et svagt arbejdsmarked og en svag kommende statsminister.

"Det danske samfund begår organiseret massemord på arbejdspladser," skriver Ralf Pittelkow i Jyllands-Posten og fortsætter:

"Virksomhederne får stigende vanskeligheder med at klare den stigende konkurrence. Presset for at sende arbejdspladser ud af landet vokser," skriver Pittelkow og konkluderer, at landet har brug for en stærk ledelse.

Han tror dog ikke, at Helle Thorning-Schmidt er den rette til at opgaven.

"Især i rød blok har tavsheden været larmende omkring vores største økonomiske problem," mener han.

I Politiken er Lars Trier Mogensen også bekymret over arbejdsmarkedets tilstand.

"Jobbene fosser ud af Danmark," indleder han sin kommentar, som konkluderer, at "en rød regering bliver ramt af virkeligheden med 180 km/t."

Hvis en ny regering skal komme ud af kollisionen med tøjet i behold, er der behov for, at venstrefløjen gør op med gamle dogmer, mener Lars Trier Mogensen, som opfordrer S og SF til at vise politisk mod og sænke skatten.

I det hele taget efterlyser kommentatorerne klar politisk ledelse. Og Helle Thorning-Schmidt er ikke deres mest oplagte kandidat.

I Information finder Bjørn Elmquist det decideret svært at stole på Helle Thorning-Schmidt.

"For det første er der den rystende personlige usikkerhed, som rødblokkens leder gør alt for at skjule ved altid at stolpre rundt i nogle stylter af sko," skriver Elmquist, som tror, at Socialdemokraternes leder bruger sine sko som et led i en psykologisk valgkamp.

"Den halve snes centimeter skal nok bidrage til at få den blå bloks leder til at fremstå som en lavstammet mandsling," konkluderer Elmquist.

I Jyllands-Posten frygter Henrik Jensen, at rød bloks leder ikke har autoriteten til at lede landet.

"Jeg tror, man ved nærmere eftersyn vil finde ud af, at Helle Thorning-Schmidt er en kulisse. En kulisse bag hvilken et fællesskab af hengemte, ældre mænd forventningsfuldt titter frem: Poul Erik Skov Christensen, Dennis Kristensen og Harald Børsting," skriver Henrik Jensen med den slet skjulte holdning, at Socialdemokraternes leder ender som en marionetdukke i hænderne på fagforeningernes formænd.