Landets partier forsøger i ellevte time at kapre krydser fra de danskere, som stadig er i tvivl om, hvem der er det bedste politiske bud.
En ny måling, 'Den gode politiker' lavet for Nyhedsbureauet Newspaq af Wilke, viser, at tvivlerne hælder mest til rød bloks politik.
Især røde mærkesager som offentlige investeringer, klimavenlig energi og flere penge til skolerne går de 17 procent tvivlere op i.
"Hvis der er en blok, der skal være glad for målingen, så er det den røde. Fra forskningen ved vi, at vælgerne stemmer ud fra, hvilke partier, de synes, klarer sig bedst på de sager, som vælgeren selv går op i," siger Christian Elmelund-Præstekær, valgforsker på Syddansk Universitet, til Newspaq.
Og tvivlerne interesserer sig netop for nogle de rødes mærkesager, bl.a. miljø.
"Blandt tvivlerne er rigtig mange unge, og vi ved, at unge tvivler. Sager som efterløn og straf tiltaler ikke i samme omfang som for eksempel miljø de unge vælgere," lyder vurderingen fra valgforskeren.
Men selvom rød blok har fat i de fleste tvivlere, så betyder det ikke, at Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF), når valgslaget står, kaprer ekstra mange stemmer.
"Man skal passe på med at konkludere, at en af blokkene får stor fordel af det her. Mange af tvivlerne kommer alligevel aldrig ned og stemme, fordi de grundlæggende er uinteresseret i politik," siger Christian Elmelund-Præstekær.
Wilkes måling viser, at sager som hårdere straffe, afskaffelse af efterlønnen og lavere topskat er politiske mærkesager, som blå bloks vælgere vægter meget højt. Men det er de sager, tvivlerne tænder mindst på, hvilket blandt andet handler om at de er unge og dermed aldersmæssigt er langt fra efterlønsalderen, forklarer forskeren.
Et element, der kan spille ind, er psykologien i at mange gerne vil være på det 'rigtige' hold, når valget står. Rød blok har i hele valgkampen ført komfortabelt i meningsmålingerne og det kan give en positiv effekt.
"Mange vil vurdere: Er jeg på det vindende hold, når jeg sætter mig kryds. Det er lettest at være på det vindende hold, derfor vil nogle tvivlere være kraftigt påvirket af meningsmålinger," siger idrætspsykolog Jens Hansen.
Han peger på, at mange bliver flokdyr og vælger at holde med det fodboldhold, de ved, ofte vinder.
Traditionelt stemmer omkring 85 procent af de stemmeberettigede.
Undersøgelsen er lavet Wilke for Nyhedsbureauet Newspaq. Tallene baserer sig på interview på 523 repræsentativt udvalgte personer.