Kendt familieterapeut: Derfor må dit barn gerne sove hos dig
Der sover igennem her. Hyggeligt ser det ud. Foto: SCANPIX arkiv
Så længe dit barn falder i søvn i sin egen seng, så er det ok barnet kommer ind i din seng i løbet af natten.

Af Marie Tromborg, Mama.dk, Aller Media

Det med at man har forældresoveværelser og børneværelser er i virkeligheden et nyt påfund.

Tidligere sov hele familien i samme rum og ofte også i samme seng. Ligesom man fortsat gør mange andre steder i verden.

Formentlig skyldes udviklingen, at man har fået råd til mere plads og flere rum. Derfor ser man ofte også familier i mindre velstillede lande dele soveværelse.

Din datter er faldet i søvn i sin egen seng på sit eget værelse. Der er gået et par timer, og I har slukket lyset og er selv gået til køjs.

Det er en rigtig god idé at lade dine børn kede sig lidt: Læs her hvorfor.

Men snart kommer hun trissende og vil sove hos jer. Hun har haft en drøm, siger hun, men hun er snart 10 og burde hun så ikke sove i sin egen seng, tænker du, med udsigten til endnu en nat uden ordentlig søvn og en person for meget i sengen.

- Put børnene i deres egen seng, men lad dem sove i forældre-sengen, hvis de kommer i løbet af natten. De har brug for at falde i søvn på det tryggeste sted i hjemmet, og det er i jeres seng. Ofte vil behovet for at sove hos forældrene gå over af sig selv, da det tit skyldes at større omvæltninger for barnet, gør dem mere påvirkelige for onde drømme, siger den kendte familieterapeut Lola Jensen.

Her er den nye godnathistorie, der garanterer, at dit barn falder i søvn

De lærer det nok

Derfor skal man som forældre ikke sende børn væk, hvis de kommer og vil sove hos jer. For så længe de falder i søvn i deres egen seng, så skal de nok lære det, forsikrer Lola Jensen.

Desuden vil en natlig afvisning af forældrene ofte gøre børn mindre trygge. Dog er det vigtigt at huske, at det ikke skader barnet, hvis det skal sove i sin egen seng.

Psykolog: Skældud skader – det skal du gøre i stedet

Put med hjertet

For børn tåler adskillelse fra de er otte måneder gamle, så hvis man er konsekvent og husker at putte ordentligt - også når man er træt, så er det fint.

- Hvis det virkelig slider på parforholdet, så må man selvfølgelig finde en anden løsning. Det handler om at øve sig i at putte. Og den rigtige måde er ikke den, man nødvendigvis finder mest logisk. Man skal putte med hjertet - ikke med hjernen, siger Lola Jensen.

Men et godt råd er ifølge Lola Jensen, aldrig at vente helt til barnet sover før man går. Det giver en falsk tryghed, som bliver til følelsen af svigt, hvis barnet vågnet i løbet af natten og mor, så ikke er der.

Originalt link