Hvert tredje barn mangler ulykkesforsikring
Hvert tredje barn er ikke ulykkesforsikret, viser tal fra brancheforeningen Forsikring og Pension. Foto: Colourbox.dk
Men forældrene aner ikke, at deres børn ikke er forsikrede, vurderer formanden for forældreorganisationen FOLA, Lars Klingenberg.

En rygskade på børnehavens legeplads eller en tandskade i skolegården betales ikke længere af kommunen.

Per 1. januar må det offentlige nemlig ikke længere forsikre børnene, og det er nu udelukkende op til forældrene. Det skriver 24timer.

Men hvert tredje barn er i dag ikke forsikret af forældrene, siger brancheforeningen Forsikring og Pension.

Men mange forældre aner ikke, at de offentlige ulykkesforsikringer er væk. Det vurderer Formanden for forældreorganisationen FOLA, Lars Klingenberg.

"Vi tager til efterretning, at kommunerne ikke har mulighed for at yde de her forsikringer mere. Så er det jo op til forældrene at sørge for, at de har en forsikring. Men jeg synes også, at det påhviler kommunerne at informere meget grundigt om, at de her forsikringsforhold ikke gælder mere," siger Lars Klingenberg til Newspaq.

Lars Klingenberg opfordrer derfor forældrene til at anskaffe en privat ulykkesforsikring.

"Det står jo ikke mål med, hvis der pludselig opstår en situation, hvor man får brug for forsikringen. Det er jo på lige fod med alle andre forsikringer - man betaler jo for den, men man håber, at man ikke får brug for den," siger Lars Klingenberg til Newspaq.

Enkelte kommuner har endnu ikke udfaset de offentlige børneulykkesforsikringer.