Arbejdsløses børn ender oftest i slåskamp
"Blandt elever, der har været i slåskamp flere gange, er der fx dobbelt så stor forekomst af mange symptomer, ringe skoletrivsel, og lav tilfredshed med livet," lyder det fra forskerne bag undersøgelsen. Foto: Colourbox
Der er en sammenhæng mellem forældres ledighed og børn, der tæver andre børn, viser undersøgelse.

Hvis du ikke har noget arbejde, så er der også større chance for, at dit barn kommer op at slås i skolen, end hvis du havde et job.

Det viser en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed.

Her står det klart, at gruppen af 11 til 15-årige er det næsten tre ud af ti børn af arbejdsløse, der har været op at slås. Blandt børn af folk med arbejde er det kun hver syvende.

Den præcise forklaring på, hvorfor mors og fars ledighed hænger sammen med børnenes lyst til at uddele lussinger til skolekammeraterne, er ikke undersøgt.

Men forskerne peger på, at det sociale miljø betyder meget for, hvor ofte børnene ender i slåskamp.

"Blandt elever, der har været i slåskamp flere gange, er der fx dobbelt så stor forekomst af mange symptomer, ringe skoletrivsel, og lav tilfredshed med livet. Elever, som slås meget, har ofte også vaner, der øger risikoen for dårligere helbred. Blandt de elever, der har været i slåskamp flere gange, er der fx dobbelt så mange som ryger dagligt og drikker heftigt," lyder det fra forskerne i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen peger på, at mange skolebørn på 11, 13 og 15 år har oplevet at være i en slåskamp enten i skolen eller i fritiden.

Blandt andet viser tallene, at lidt mere end halvdelen af de 11-årige drenge har været i slåskamp inden for det seneste år. Blandt de 15-årige piger har cirka hver syvende.

Konklusionerne stammer fra en undersøgelse blandt 4.922 skoleelever foretaget sidste år.