Hvert fjerde byggefirma er truet af konkurs
En mild vinter kan redde mange bygge- og anlægsvirksomheder fra at gå konkurs. Foto: www.colourbox.com
På trods af, at der er aktivitet i byggebranchen, er behovet for likviditet flere steder så stort, at det truer firmaerne på levebrødet.

Bygge- og anlægsbranchen er fortsat under så stort pres, at hver fjerde virksomhed kører med faldende egenkapital og et negativt årsresultat og har retning mod konkurs.

Sådan lyder den dystre konklusion i en undersøgelse fra analysevirksomheden Experian, skriver dr.dk.

"Uanset hvor stor aktiviteten er i øjeblikket, er det et faktum, at likviditeten stadig er presset i byggesektoren, og selv med en ordrefremgang på den korte bane er det en presset branche," siger cheføkonom i Håndværksrådet, Jacob Thiel, til dr.dk.

Han håber, at den milde vinter fortsætter, så bygge- og anlægsvirksomhederne kan blive ved med at arbejde.

Undersøgelsen vækker ikke hævede øjenbryn hos Dansk Byggeri, som er bekendt med den trængte økonomiske situation i branchen.

"Virksomhederne er pressede i øjeblikket og i en situation, hvor det samtidig er svært for dem at låne penge, gør det tiderne ekstra svære for virksomhederne," siger seniorøkonom Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri til dr.dk.

For tre uger siden viste en analyse fra revisionsfirmaet Deloitte på lignende vis, at hver fjerde byggevirksomhed er truet af konkurs.

Kilde: dr.dk