Hver tredje dansker imod kollega-kæresteri
Det er bedst hvis kærlighed og arbejdsliv holdes adskilt. På den måde undgås konflikter bedst. Foto: Colourbox
Danskerne er skeptiske, når det kommer til kærlighed på arbejdspladsen, viser international undersøgelse.

Lad være med at sende lange blikke efter hende den søde kollega i regnskabsafdelingen eller forsøge at etablere et forhold med ham flammen fra naboskrivebordet.

Sådan lyder budskabet fra én ud af tre af kollegaerne på de danske arbejdspladseri forhold til at finde kærligheden på jobbet.

Det viser en ny undersøgelse fra vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad, der er gennemført blandt lønmodtagere i 31 lande verden over.

55 procent af danskere i undersøgelsen svarer således, at den ene part må flytte til en anden afdeling i virksomheden, hvis de danner par privat, mens 26 procent mener, at den ene part må
finde sig en helt ny arbejdsgiver.

Erhvervspsykolog Kitty Dencker er ikke overraskede over, at folk er lidt tilbageholdende.

- Det kan godt være problematisk at danne par på arbejdspladsen, når det private og professionelle niveau blandes sammen, siger hun til Newspaq.

Og det kan også være et problem for de øvrige medarbejdere.

- Pludseligt skal man ikke kun forholde sig til to kollegaer, men man skal også forholde sig til, at de er et par, forklarer Kitty Dencker.

HR Chef i Randstad, Tine Ryg Cebrian, er enig i, at det kan skabe konflikter.

- Er det tilfældet, at to kolleger indleder et forhold, anbefales det at oplyse virksomheden om det, så tidligt som muligt, så der i fællesskab kan findes en løsning, der er hensigtsmæssig for alle parter - også på den lange bane, siger hun.

Kitty Dencker mener også, at virksomheden skal oplyses om romancen, men der er en anden løsning, som er endnu mere at foretrække.

- Det bedste for arbejdspladsen vil være, hvis den ene forsøger at finde sig et nyt job, understreger erhvervspsykologen.

I undersøgelsen er det spanierne, der har det mest afslappede forhold til kollega-kæresteri. Her mener 80 procent, at det ikke bør være et problem.

Danmark er det mest skeptiske af de nordiske lande i undersøgelsen.

faktaboks

Til undersøgelsen er der interviewet lønmodtagere i 31 lande i hele verden. Interviewene er gennemført i perioden 20. april til 7. maj 2012, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen.