Hemmelighedsfuld Trump har taget stilling til Iran-aftale
Donald Trump har besluttet sig for, om USA skal trække sig ud af atomaftale med Iran. Han vil dog ikke afsløre, hvad han er nået frem til. Foto: Brendan Smialowski/AFP
Iran er klar til alle tænkelige scenarier, hvis Trump forkaster atomaftale med landet, siger embedsmand.

USA's præsident, Donald Trump, siger onsdag, at han har taget stilling til, hvorvidt han vil trække stikket til atomaftalen med Iran.

Han afviser dog at afsløre, hvad hans beslutning er. Det skriver en række medier, herunder nyhedsbureauerne Reuters og AP.

- Jeg har besluttet mig, siger han til journalister, men afviser at uddybe sin kommentar.

Præsidenten har tidligere varslet, at han "meget snart" vil give besked om, hvorvidt USA vil blive i den atomaftale, forgænger Barack Obama indgik med Iran.

Trump har tidligere betegnet aftalen med Iran som "forfærdelig".

Det er ventet, at der vil komme en beslutning fra Det Hvide Hus i næste måned om, hvorvidt USA fortsat vil være en del af aftalen med Iran, skriver nyhedsbureauet dpa.

Irans præsident, Hassan Rouhani, siger i en tale til FN's Generalforsamling, at det "ville være en skam", hvis aftalen om Irans atomprogram skulle "blive ødelagt af et uberegneligt nyt medlem af politikkens verden".

Han slår samtidig fast, at den amerikanske regering kun "ødelægger sin egen troværdighed" ved at trække sig fra aftalen.

En iransk embedsmand oplyser, at Iran er forberedt, skulle Trump vælge at trække USA ud af aftalen.

- Iran er klar til ethvert tænkeligt scenarie, hvis Trump vender ryggen til aftalen. Det omfatter også straks at genoptage atomprogrammet, der blev dæmpet i forbindelse med aftalen, siger embedsmanden, der ønsker at være anonym, til Reuters.

Aftalen om Irans atomprogram blev indgået i 2015. På den ene side står Iran, mens seks stormagter står på den anden.

FN's inspektører har bekræftet, at Iran overholder betingelserne i aftalen. Det gælder også begrænsninger på berigelse af uran, der kan anvendes til atomvåben.

/ritzau/