Håndboldkvinder skal til OL-kvalifikation
Danmark har været ramt af et absurd højt antal skader. Men vi har vundet alle kampe alligevel. Foto: Lars Poulsen / POLFOTO
Nu er VM-målsætningen opfyldt. De danske kvinder er tæt på en tur til London

Skulle Danmark tabe aftenens ottendedelsfinale mod Japan, kalder OL i London måske alligevel næste år. I hvert fald er håndboldkvinderne trods nederlag klar til kvalifikationsspillet i foråret.

Danmark har nemlig på grund af et perfekt gruppespil sendt sig selv tæt på olympiaden, med mindre da samtlige resultatmæssige katastrofer skulle indtræde. Det skriver Jyllands-Posten.

Da nummer 2-7 ved VM ryger direkte til OL-kvalifikation, og Norge samt Japan allerede har kvalificeret sig på grund af andre resultater, er Danmark trods nederlag i aften sikker på mindst en 9. plads, som så vil adgang til OL-kvalifikationsturneringen på grund af ovenstående scenarie.

Faktisk kan det ifølge Jyllands-Posten kun gå galt på én måde:

Elfenbenskysten skal slå Brasilien i 1/8-finalen, Frankrig skal slå Sverige i 1/8-finalen, Kroatien skal slå Rumænien i 1/8-finalen og senere skal Japan vinde VM.

Efterfølgende skal hverken Elfenbenskysten eller Angola bliver nummer et, to eller tre ved de afrikanske mesterskaber, der afvikles i begyndelsen af 2012.

Vinder vi over Japan i aften, kan det dog ikke gå galt i forhold til kvalifikationsspillet. Og skulle vi snuppe VM-trofæet i Brasilien, kan vi glemme alt om kval-spil. Så kalder London allerede.

Danmark-Japan spilles i aften 20:15 dansk tid.

Kilde: Jyllands-Posten