Håndboldkvinder skal til OL-kvalifikation

Nu er VM-målsætningen opfyldt. De danske kvinder er tæt på en tur til London
Danmark har været ramt af et absurd højt antal skader. Men vi har vundet alle kampe alligevel.
Danmark har været ramt af et absurd højt antal skader. Men vi har vundet alle kampe alligevel. Foto: Lars Poulsen / POLFOTO

Skulle Danmark tabe aftenens ottendedelsfinale mod Japan, kalder OL i London måske alligevel næste år. I hvert fald er håndboldkvinderne trods nederlag klar til kvalifikationsspillet i foråret.

Danmark har nemlig på grund af et perfekt gruppespil sendt sig selv tæt på olympiaden, med mindre da samtlige resultatmæssige katastrofer skulle indtræde. Det skriver Jyllands-Posten.

Da nummer 2-7 ved VM ryger direkte til OL-kvalifikation, og Norge samt Japan allerede har kvalificeret sig på grund af andre resultater, er Danmark trods nederlag i aften sikker på mindst en 9. plads, som så vil adgang til OL-kvalifikationsturneringen på grund af ovenstående scenarie.

Faktisk kan det ifølge Jyllands-Posten kun gå galt på én måde:

Elfenbenskysten skal slå Brasilien i 1/8-finalen, Frankrig skal slå Sverige i 1/8-finalen, Kroatien skal slå Rumænien i 1/8-finalen og senere skal Japan vinde VM.

Efterfølgende skal hverken Elfenbenskysten eller Angola bliver nummer et, to eller tre ved de afrikanske mesterskaber, der afvikles i begyndelsen af 2012.

Vinder vi over Japan i aften, kan det dog ikke gå galt i forhold til kvalifikationsspillet. Og skulle vi snuppe VM-trofæet i Brasilien, kan vi glemme alt om kval-spil. Så kalder London allerede.

Danmark-Japan spilles i aften 20:15 dansk tid.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.