Håndbold-chok: Lærke Møller ud af VM

Sport
Jan Pytlick må se måbende til, mens playmaker Lærke Møller melder afbud til VM i Brasilien. (Foto: Foto: Scanpix, Reuters, Ognen Teofilovski)
Den stærke playmaker fra FC Midtjylland Lærke Møller kommer alligevel ikke med til VM i Brasilien. Skulderen driller.

Den iderige danske playmaker Lærke Møller må se VM i kvindehåndbold fra sofaen.

Jan Pytlick troede, han havde lagt sin sidste brik i det komplicerede VM-trup puslespil, modtog landstræneren lørdag formiddag afbud fra sin skulderskadede playmaker Lærke Møller.

"Lærke var til morgen gennem den sidste test med sin skulder og såvel landsholdets som FCM Håndbolds sundhedsstab konkluderede, at skulderen ikke kan holde til de strabadser, et VM er forbundet med," siger en ærgerlig Jan Pytlick.

Landstræneren erkender dog, at det selvfølgelig ikke kan være anderledes.

"Det er urimeligt synd for Lærk, men skal man se noget som helst positivt i situationen, må det være, at hendes skulder nu får den ro, der kan bevirke, at hun vil være klar til et omfattende program med liga, Champions League og forhåbentlig OL-kvalifikation i det første halvår af 2012," siger Pytlick.

Jan Pytlick udtager her dagen før afrejsen til Brasilien ikke nogen erstatning for Lærke Møller, men landstræneren er dog klar til at tage en hurtig beslutning.

"Skulle der vise sig et behov for det undervejs, er jeg naturligvis klar til at supplere truppen yderligere," siger Jan Pytlick.

Lærke Møller missede også det seneste VM for Danmark, da hun få dage før slutrunden i Kina 2009 sprængte sin akillessene under træning.

VM-truppen har været ramt af den ene skade efter den anden, og de danske kvinder må amputeret kæmpe for guldet i Brasilien. Det ser dog ud til, at bagspilleren Louise Burgaard kommer med alligevel efter en skade.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften