Den svenske klimaaktivist Greta Thunberg er onsdag blevet løsladt, efter at hun blev anholdt i Indre København efter en aktion.
Det skriver Ekstra Bladet, som var til stede ved Station Bellahøj, da hun blev løsladt.
Greta Thunberg ønskede ikke at svare på spørgsmål fra Ekstra Bladet umiddelbart efter sin løsladelse.
Onsdag morgen blev Greta Thunberg anholdt i Krystalgade i Indre København. Det viste billeder fra stedet ifølge Ekstra Bladet.
Det skete efter en aktion sammen med bevægelsen Studerende Mod Besættelsen.
Studerende Mod Besættelsen skriver i en pressemeddelelse onsdag morgen, at bevægelsen har besluttet at besætte Københavns Universitets museumsbygning, som ligger i Nørregade lige ved Krystalgade.
Bygningen huser blandt andet universitetets rektorkontor og administration.
Bevægelsen kræver, at universitetet afbryder samarbejdet med israelske universiteter.
På sin instagramprofil har Greta Thunberg lagt en video ud onsdag morgen, som er filmet foran Københavns Universitets bygning.
- Studenterbevægelsen Mod Besættelsen og jeg er i Københavns Universitets administrative bygning, skriver hun.
Greta Thunberg skriver videre, at politiet blev tilkaldt, og at betjente "voldeligt" skaffede sig adgang til bygningen med en rambuk.
- Vi er her, fordi dialog, lejrplads, demonstrationer og andre metoder efter en tre år lang kampagne ikke har fået universitetet til at møde kravene herunder en institutionel akademisk boykot, skriver hun.
Københavns Politi oplyser, at det fik en anmeldelse klokken 07.34 om, at der var nogle, der blokerede en bygning i området.
Seks demonstranter blev anholdt og sigtet for husfredskrænkelse, lyder det. Københavns Politi vil hverken be- eller afkræfte, at Greta Thunberg var blandt de anholdte.
Aktionen foregik ifølge politiet roligt.
Onsdag eftermiddag oplyser Københavns Politi til Ritzau, at alle seks personer er blevet løsladt.
Talsperson for Studerende Mod Besættelsen Salam El Youssef bekræfter over for Ritzau, at Greta Thunberg blev anholdt i forbindelse med en aktion sammen med bevægelsen.
- Nogle af aktivisterne går ind i bygningen og lukker for dørene og portene. Politiet bliver tilkaldt af universitetet. De kommer rigtig talstærkt med en rambuk, med rifler, hjelme, og jeg ved ikke hvad, siger Salam El Youssef.
Prorektor for uddannelse på Københavns Universitet Kristian Cedervall Lauta oplyser til Ritzau, at hvis der deltog studerende indskrevet på KU i barrikaderingen af universitetets bygninger, vil der blive fulgt op med et disciplinært spor.
/ritzau/