Fem-årige Silas glemt i skolebus: Fundet opløst af gråd
Helle Andersen gik i panik og søgte desperat efter Silas. Hun forsøgte sågar at indhente den hurtigtkørende bus. Men forgæves. Foto: Christian Als/Scanpix/arkiv
Skolebus med fem-årige Silas blev parkeret i garage, men chaufføren tjekkede ikke om bussen var tom.

Fem-årige Silas Bastian Dam Andersen fra Høng blev onsdag glemt i en skolebus. Først efter 40 minutter blev han fundet efterladt i et garageanlæg i Slagelse.

Det skriver TV 2.

Silas skulle have været af bussen ved Høng Skole. Her ventede Silas' mor Helle Andersen:

- Det var meget, meget væmmeligt. Det øsregnede, og jeg sad og ventede i min bil på parkeringspladsen ved Høng Skole. Pludselig kom bussen og vendte på pladsen, inden den kørte videre i høj fart. Jeg nåede slet ikke at reagere, før den var væk igen – og jeg nåede ikke at se, om Silas var i bussen.

Helle Andersen gik i panik og søgte desperat efter Silas. Hun forsøgte sågar at indhente den hurtigtkørende bus. Men forgæves.

I stedet blev hun ringet op af en anden chauffør, som havde fundet Silas opløst af gråd og gennemblødt af sved. Hun fandt også telefonnummeret i Silas' kontaktbog.

- Den kvindelige chauffør var meget hjælpsom og tilbød at komme med ham så hurtigt som muligt. Det er jeg meget taknemmelig for. Det ændrer ikke på, at det er grotesk, at det kan ske. At man parkerer en skolebus i en garage uden at tjekke, om alle børn er kommet ud. Det er dybt uansvarligt, siger Helle Andersen til tv-stationen.

Busselskabet Kelios har været i kontakt med Helle Andersen og givet en undskyldning. Selskabet har forklaret overfor TV 2, at den pågældende chauffør har fået en advarsel, men Helle Andersen vil nu skrive en skriftlig klage til busselskabet.

Hun fortæller desuden, at Silas er skræmt og chokeret, og at han har været usædvanlig tavs efter hændelsen og vil ikke køre med bussen længere.