EL kræver svar fra Vestager om Nyrup-kritik
Margrethe Vestager (R) i krydsild om ny EU-skat. Foto: Jens Dresling
Margrethe Vestager (R) har manipuleret og misinformeret Folketinget, mener Poul Nyrup Rasmussen. Nu kræver Enhedslisten svar fra Vestager.

Margrethe Vestager skal nu stå skoleret i Folketinget.

Regeringens eget støtteparti Enhedslisten kræver svar om, hvorvidt hun har misinformeret og manipuleret Folketinget, som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) siger.

"Det er meget alvorligt, at økonomiministeren tilsyneladende har misinformeret Folketinget i sin argumentation mod indførelsen af en finansiel skat i EU," siger Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten.

Det drejer sig om en såkaldt tobin-skat, som Vestager er imod, fordi den vil koste 5.000 danske arbejdspladser. Men hun regner slet ikke med de arbejdspladser, som pengene fra skatten kan skabe, siger både Poul Nyrup og Enhedslisten.

Derfor vil Per Clausen nu tvinge Vestager til at forholde sig til kritikken og svare på, om hun reelt har misinformeret Folketinget.

"Jeg er enig med Poul Nyrup Rasmussen i, at regeringens holdning i denne sag er både ubegribelig og pinlig. Det er rystende, at se hvordan økonomiministeren forsøger at begrunde sit forsvar for den finansielle sektors interesser med løsagtige argumenter, " fortæller Per Clausen.

Han håber nu, at regeringen vil ændre holdning til den nye finansielle skat.

"Jeg håber, at Poul Nyrup Rasmussens markante kritik af regeringens holdning og de svage argumenter, den har for denne holdning, kan føre til, at Socialdemokraterne og SF tager sig sammen og kræver en ændring i regeringens politik, så den kan komme på linje med venstrefløjen i resten af Europa," slutter Per Clausen.

faktaboks

Det spørger Enhedslisten Margrethe Vestager om:

Er ministeren ikke enig i, at det er helt urimeligt at beregne konsekvenserne af indførelsen af en tobinskat for beskæftigelsen uden at inddrage beskæftigelseseffekten af den mulige anvendelse af de penge, der kommer ind ved indførelsen af denne skat?

Vil ministeren tage initiativ til, at der afholdes en offentlig høring om fordele og ulemper ved at indføre en tobinskat i EU, som foreslået af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen?

Mener ministeren, det er rimeligt, at hun begrunder sin afvisning af at indføre en tobinskat i EU med henvisning til beregninger foretaget af kommissionen, som er baseret på en finansskat på 0,1 procent, når EU-kommissionens eget forslag går ud på en skat på 0.01 procent?