VORES VALG Ekspert: Vælgerne vil gennemskue Thorning-sag
Helle Thorning er i knæ, men vil formentlig komme ud af skattesagen med rank ryg, vurderer ekspert. Foto: Jonas Sahl
B.T. scorer selvmål, og Helle Thornings ministerdrømme er intakte, selvom hendes skattesag endnu en gang er på dagsorden, mener ekspert.

Endnu en gang er Helle Thorning-Schmidts skattesag dukket op i medierne, denne gang i slutningen af en valgkamp.

Men historien er så tynd, at den næppe får en betydning for udfaldet af valget. Det mener kommunikationsekspert Sune Bang fra Kommunikationsbureauet København.

"Jeg tror ikke, det er en ulempe for Helle Thorning. Jeg tror, at B.T. laver lidt af et selvmål i forhold til, at de har tabt den her sag en gang, og timingen er meget nem at forstå for almindelige danskere. Den er underlødig, og sagen er noget, de har ligget med i lang tid, og nu kommer den i slutspurten af en valgkamp," siger han og fortsætter:

"Jeg tror i virkeligheden, at danskerne ryster på hovedet over det, og man kan også se på B.T.s chefredaktør, at når han bliver spurgt til timingen, så taler han udenom," siger Sune Bang.

Han frygter, at slutspurten af valgkampen kan blive ramt af flere personsager, som det er sket før.

"Der er ingen tvivl om, at partierne har en række personsager, som de bruger til at undergrave modstandernes troværdighed. Alt drejer sig om troværdighed i øjeblikket, og hvem der kan styre os gennem den krise, vi står i lige nu. Og der er det personerne, der er de vigtige," siger Sune Bang.