DMI: Vindstød af orkanstyrke på vej

Danmarks Meteorologiske Institut opgraderer varslen om storm i Jylland torsdag nat og en del af fredag til vindstød af orkanstyrke.
Et billede fra Nordjylland, hvor vilde vindstød ramte havnen i Hirtshals.
Et billede fra Nordjylland, hvor vilde vindstød ramte havnen i Hirtshals. Foto: Rene Schütze / POLFOTO

Det er med at holde på hat og briller i de kommende dage - og det gælder ikke kun de mange danskere, der skal til julfrokoster fredag.

Danmarks Meteorologiske Institut melder torsdag aften, at deres i forvejen udmeldte stormvarsel sendes et ekstra hak op.

På fredag vil hele landet således blive blæst godt igennem med så kraftige vindstød. De vil være af en styrke, hvor løse genstande med alt sandsynlighed vil lette og give problemer, hvis man ikke på forhånd får dem ryddet afvejen i haver og lokalområdet, lyder det fra det meteorologiske institut.

Den seneste prognose siger middelvind på cirka 25 meter i sekundet med vindstød på 30-35 meter i sekundet.

Vinden ved Vestkysten i Jylland vil natte til fredag aften tage til op fra sydvest. Sidst på natten ventes vindstyrken at nå op på stormstyrke, og der vil også komme vindstød af orkanstyrke.

Fredag formiddag når stormen også Nordjylland.

Det ventes, at stormen vil vare ved hele fredagen, og den vil i løbet af dagen også ramme det vestlige Danmark, således at resten af landet får en omgang med hård vind til stormende kuling.

Både ved Limfjorden og langs den jyske Skagerrakkyst forventes der forhøjet vandstand. Fra fredag middag og 24 timer frem vil vandet her stige mellem 1,3 og 1,6 meter over Dansk Vertikal Reference.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.