Redningsfolk frygter stormen
Blandet andet vil Falck, Beredskabsstyrelsen Sydjylland og Totalforsvarsregion mødes til storm-møde fredag morgen på politigården i Esbjerg. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Politi, Falck og Beredskabsstyrelsen er klar med koordineret indsats for at hjælpe ramte danskere, når stormen raser over landet fra fredag.

Udsigten til voldsom storm over Danmark i de kommende dage får nu myndighederne og Banedanmark til at tage stormtøjet på.

Det sker efter Danmarks Meteorologiske Institut torsdag aften har varslet om det vilde vejr med storm og vindstød af orkanstyrke, som rammer Danmark - særligt på Jyllands vestkyst - i de kommende dage og nætter.

Derfor har Syd- og Sønderjyllands Politi besluttet at indkalde en række myndigheder til morgenmøde fredag på politigården i Esbjerg.

Her vil Falck, Beredskabsstyrelsen Sydjylland, Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, samt kommunerne Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde kommune sammen med politiet gøre en fælles indsats klar for at

Også på Sjælland opruster Banedanmark sit stormberedskab op til den store julefrokost-fredag den 16. december.

"Vi følger godt med for at se, hvordan vejret udvikler sig, og vi har valgt at sætte ekstra folk ind," siger sektionschef i Banedanmark, Helle Bøhl-Møller, til Newspaq og tilføjer:

"Og vi har bedt en lang række folk, der arbejder langs banen, om at sove med støvlerne på. Det betyder, at de kan rykke ud, så snart nogen ringer ind og melder om væltede træer på banen," forklarer hun.

Samtidig opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi borgerne til at sikre sig så godt som muligt. Det vil sige sørge for at eksempel havemøbler, trampoliner og andet løst bohave bliver sat inden døre, så vinden ikke kan tage fat i løse genstande.